Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskyläläiset nappasivat kultamitalit viikonloppuna

Tankotanssin parisarjan koreografia onnistui täydellisesti.

Jyväskyläläiset Heta Kiljunen ja Vilma Sinisalo voittivat MM-kultaa tankotanssin parisarjassa Italian Sassuolossa viime viikonloppuna järjestetyissä maailmanmestaruuskilpailuissa.

– Oli ihanaa päästä lavalle esittämään yhdessä tekemämme koreografia ja onnistua. Onnistuminen tuli oikeaan paikkaan, sillä kisoihin valmistautuminen ei ollut helppoa muun muassa koronan takia, Kiljunen ja Sinisalo kertoivat kilpailun jälkeen.

Duo ansaitsi koreografiastaan pisteitä 110,100. Näin he paransivat kesäistä SM-kilpailujen kultapistetasoaan viidellätoista.

Kiljunen kilpaili myös soolona. Tiukassa naisten sarjassa hänelle irtosi viides sija.

– Jännitys oli etenkin finaalipäivänä kova, mutta olen tyytyväinen tulokseen. Etenkin, kun tämä oli ensimmäinen kisakauteni aikuisten sarjassa. Ensi vuonna MM-kisat pidetään Jyväskylässä, ja siellä tavoitteenani on henkilökohtainen mitali, Kiljunen kertoi.

Kiljunen ja Sinisalo opettavat tankotanssia Jyväskylässä Ready Set Polella. Kiljunen opiskelee kaksoistutkintoa Gradialla ja Sinisalo työskentelee koulukuraattorina muun muassa Kortepohjan päiväkotikoulussa.

Sinisalo on toisen polven jyväskyläläinen urheilumenestyjä, sillä hänen isänsä Juha Virenius pelasi muun muassa viisi kautta jääkiekkoa SM-liigassa maalivahtina.