Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muuramessa kerätään tavaraa Ukrainaan

Muuramen ukrainalaisten avustustoimipiste avasi ovensa viime viikolla kunnan keskustassa. Toimijoina ovat paikalliset vapaaehtoiset, jotka vastaanottavat ennalta ilmoitettuina päivinä lahjoitustavaraa Virastotie 7:ssä.

Apua Ukrainaan ry Muurame perustettiin keväällä 2022 ja se toimii yhdessä Apua Ukrainaan ry:n kanssa. Yhdistyksen vapaaehtoiset ajavat kuljetuksia hankkimillaan ja Ukrainan armeijan käyttöön luovutettavilla ajoneuvoilla tai järjestävät tavaroille rekkakuljetuksen. Ukrainan päässä paikallinen kumppani jakelee tavarat tarpeen mukaan eteenpäin.

Yhdistyksestä kerrotaan, että Ukrainan puolustajien, terveydenhuollon ja siviilien lisäksi avustuskohteena ovat Ukrainasta Suomeen paenneet ihmiset. Tämän takia keräykseen kelpaavat myös monenlaiset kotitaloustavarat, kuten pienkoneet, matot ja joulukoristeetkin. Tarvetta on myös muun muassa pimentäville verhoille, sillä sodan traumojen vuoksi katuvalot haittaavat usein pakolaisten yöunia.

Muuramen keräyspisteellä otetaan lahjoituksina vastaan myös muun muassa lämpimiä vaatteita, flunssalääkkeitä, makuupusseja, säilykkeitä, virtapankkeja ja kenkiä.

Apua Ukrainaan ry Muurame ilmoittelee tavaroiden vastaanottopäivistä ainakin Muuramen Puskaradion kautta Facebookissa.