Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän taidemuseon valtaa Taidebasaari ja Suomen käsityön museon Joulutori

Perinteisiksi muodostuneet taide- ja käsityömyyjäiset houkuttelevat paikalle tuhansia kävijöitä.

Tuleva viikonloppu tarjoaa oivan mahdollisuuden ostaa pukinkonttiin paikallista käsityötä ja taidetta. Jyväskylän taidemuseossa aukeaa lauantaina perinteinen Jouluinen Taidebasaari ja kiven heiton verran alempana Kauppakadulla, Suomen Käsityön museossa, Käsityöläisten Joulutori.

Molemmilla tapahtumilla on pitkät perinteet ja ne houkuttelevat paikalle ison määrän yleisöä. Käsityön museolle odotetaan noin 4000 – 5000 kävijää. Joulutorilla on paikalla noin 25 käsityön ja designin ammattilaista ja tarjolla on tuotteita käyttöesineistä koriste-esineisiin ja taideteoksiin. Käsityöläisten tapahtumassa, samoin kuin taidemuseon basaarissa toimii tapahtuman ajan jouluinen kahvila.

Taidemuseon Joulubasaariin osallistuu 29 taiteilijaa. Saatavilla on muun muassa grafiikanvedoksia Naoji Ishiyamalta, Maria Pihliltä ja Maria Koski-Lammilta, käyttökeramiikkaa Leila Ylöseltä ja Panu Koskimieheltä ja maalauksia Minja Revonkorvelta ja Maarit Siltamäeltä. Mukana ovat myös basaarikonkarit Raija Luukkonen keramiikkaikoneineen ja nukketaiteilija Ippa Särkkä.

Sekä Taidebasaari että Käsityöläisten joulutori ovat auki lauantaina ja sunnuntaina (10.–11.12.2022) kello 11–18.