Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely | Mitä sinulle tulee mieleen suomalaisesta musiikista? 8.12. on suomalaisen musiikin päivä

Heini ja Sofi Lukkari

Heini: Ensimmäisenä tulee mieleen Maamme-laulu. Se sykähdyttää aina esimerkiksi urheilutapahtumissa, jos se soi. Joulusta tulee mieleen Karita Mattilan kymmenen vuotta sitten tekemä joulumusiikkilevy. Siinä on upeaa musiikkia.

Sofi: Hämä-hämähäkki. Tykkään laulaa sitä. Joskus tanssin sitä kuunnellessa. Muskarissa Palokassa on hauska laulu Soittorasia ja Hei, hei heijastin.

Marja-Leena Lehtonen

Jean Sibeliuksen Finlandia. Siinä on hieno rytmi, ja varsinkin, kun mieskuoro laulaa sen, se on niin massiivista. Finlandiassa tulee esiin Suomen luonto ja suomalaisen ihmisen luonne. Siinä tulee esiin myös vuodenajat. Finlandiaa soitetaan nykyisin useammin, ja silloin ihan pysähdyn kuuntelemaan sitä. Se on suomalainen kokonaisuudessaan.

Esa Hiekkanen

Ensimmäisenä tulee mieleen heavy metal -bändejä, kun tykkään heavy-musiikista. Jos pääsen niin menen esimerkiksi Stratovariuksen keikalle. Pari kuukautta sitten kävin heavybändin keikalla Tanssisali Lutakossa. Suomalainen heavy-musiikki on maailmallakin tunnettua.

Henna Mönttinen

Ensimmäisenä tuli mieleen suomalaisesta musiikista Paula Vesala. Olen kuunnellut aika paljon Vesalaa. Hänellä on kaunis lauluääni, hyviä sanoituksia ja tykkään myös kappaleiden sävellyksistä. Näin hänet viimeksi pari vuotta sitten keikalla. Se oli hallikeikka, joka oli hieno kokonaisuus.

8.12. on Jean Sibeliuksen ja suomalaisen musiikin päivä.