Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saara Aalto ja KolmeKuutoset laulavat yhdessä Taulumäen kirkossa

Vox Aurean KolmeKuutoset-kuoro on nuorin Aallon kiertueella esiintyvä kuoro.

Saara Aallon seitsemällätoista paikkakunnalla vieraileva Enkeleitä -joulukiertue saapuu Taulumäen kirkkoon perjantaina 2. joulukuuta. Jokaisella paikkakunnalla kuullaan Saaran lisäksi myös paikallista lapsikuoroa. Jyväskylässä hänen kanssaan esiintyy paikallinen KolmeKuutoset-kuoro Vox Aurean kuoroperheestä. Noin 40 hengen kuoro koostuu 8–12-vuotiaista lapsista.

– Saara Aallon tiimi otti minuun yhteyttä syyskuussa. He kysyivät, että olemmeko halukkaita esiintymään Saaran kanssa ja totta kai olemme. Meillä on aika nuori ikäjakauma kuorossa eli suurin osa on 3–5-luokkalaisia. Osa lapsista on tullut kuoroon mukaan vasta tänä syksynä. Myöhemmin saimme kuulla, että kuorossamme on kiertueen nuorimmat laulajat. Minulla on täysi luotto kuoroon. Olemme tehneet ennenkin pitkiä konsertteja ja treenaamme keskittyen. Olemme saaneet hyvin harjoiteltua konsertin kappaleet, kuoronjohtaja Suvi Airaksinen kertoo.

Saara Aalto on tehnyt sovitukset konsertissa esitettäviin lauluihin. Kuorolaiset saivat jo syksyllä nuotit ja taustanauhat käyttöönsä. He ovat treenanneet ja opetelleet ulkoa laulujen sanat, myös englanninkielisten laulujen.

– Lapset ovat ihanan nopeita oppimaan ja heillä on ollut intoa opetella lauluja kotonakin. Meillä on vielä ennen konserttia kenraaliharjoitus. Esitämme myös kaksi omaa laulua, joista toisen olemme säveltäneet kuorolaisten kanssa viime jouluna. Uskon, että Aalto arvostaa sitäkin säveltäjänä, Suvi Airaksinen sanoo.

Hän jatkaa, että Saara Aalto on kuorolaisille hyvä esikuva, sillä hänkin on laulanut lapsena paljon kuoroissa. Lisäksi Aalto on tunnettu henkilö esimerkiksi siitä, että hän on tehnyt dubbauksia lastenelokuviin.

Seitsemällätoista paikkakunnalla vierailevan kiertueen jokaisesta ostetusta lipusta lahjoitetaan 50 senttiä Pelastakaa Lapset ry:lle tukemaan sodista kärsiviä lapsia eri puolilla maailmaa.

– Kuorolaisille on tärkeää olla säännöllisesti mukana hyväntekeväisyystempauksissa. Sanonkin lapsille, että on erilaisia tapoja tehdä hyvää. Me voimme tehdä hyvää meidän laulutaidoillamme, Suvi Airaksinen toteaa.