Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paviljongissa voi juoda taas yhdessä Itsenäisyyspäivän kahvit

Suomen itsenäisyyttä päästään juhlimaan 6.12. tutuin menoin.

Kahden vuoden tauon jälkeen kaupunkilaiset pääsevät juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä Paviljongin Itsenäisyyspäivän juhlaan. Juhlapuheen pitää Keski-Suomen hyvinvointialueen johtaja Jan Tollet ja Jyväskylän seurakunnan tervehdyspuheen kirkkoherra Arto Viitala.

Jyväskylän nuorisovaltuuston jäsenet Veronika Laihonen, Milla Hietala, Oiva Aho ja Hilma Hurme lukevat vapauden viestin.

Juhlassa esiintyvät Sirkus Bravuuri sekä Ilmavoimien soittokunta kapellimestari vääpeli Jussi Kososen johdolla. Solisteina ovat Sami Pitkämö sekä Aki Vänskä. Juhla alkaa kello 13 ja sitä ennen on kahvitarjoilu kello 12 alkaen. Juhlaan on vapaa pääsy.

Ennen juhlaa on kello 10 Jumalanpalvelus Taulumäen kirkossa. Kello 11.30 on seppeltenlaskutilaisuus vanhan hautausmaan sankarihaudalla Puistokadulla. Jumalanpalveluksen voi myös katsoa suorana lähetyksenä tai jälkeenpäin osoitteessa www.jyvaskylanseurakunta.fi

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue lähtee yliopiston päärakennuksen edestä kohti Vanhaa hautausmaata kello 18. Kello 18.30 on sankarihaudalla seppeleenlaskutilaisuus. Järjestäjänä on tänä vuonna Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen 1. vuosikurssin opiskelijat.

Harjun portaat ovat valaistuna kello 18–20. Järjestäjinä ovat Jyväskylän Partiolaiset ry ja Mäkipartio ry.

Asukkaita kehotetaan osallistumaan Itsenäisyyspäivän perinteeseen ja sytyttämään kaksi kynttilää ikkunalle kello 18–20.

Itsenäisyyspäivän tapahtuman järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän varuskunta sekä Jyväskylän seurakunta.