Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulupuu-hyväntekeväisyyskeräyksellä lapset saavat taas lahjoja Jyväskylässä

Jyväskylässä järjestetään toinen Joulupuu-paikalliskeräys Tikkakosken ja Puuppolan seudulla. Myös muualla Keski-Suomessa on Joulupuu-keräyksiä.

Joulupuu-tempauksella kerätään joululahjoja sosiaalihuollon piirissä oleville lapsille ja nuorille, jotka saattaisivat muuten jäädä ilman joululahjaa. Viime jouluna keräyksen avulla toimitettiin 1 450 lahjaa Jyväskylän alueella.

Joulupuu-keräys järjestetään Jyväskylässä 28.11.–9.12. Hyväntekeväisyystempaukseen voi osallistua tuomalla lahjapaketin keräyspisteeseen tai tekemällä rahalahjoituksen sähköisesti osoitteessa ejoulupuu.fi. Keräykseen voivat osallistua yksityishenkilöt, organisaatiot ja yritykset.

Jyväskylän Joulupuu-keräyksen paikallisjärjestäjänä toimivat LähiTapiola Keski-Suomi ja Jyväskylän kaupungin sosiaalitoimi. Keräykseen toimitetut lahjat jaetaan sosiaalipalvelun toimijoiden kesken muun muassa lastensuojelun piirissä oleville lapsille, jälkihuollon nuorille asiakkaille sekä ensi- ja turvakodille.

– Keräyspisteiltä löytyy kortteja, joihin merkitään mitä lahja sisältää ja minkä ikäiselle se on tarkoitettu. Erityisesti lahjakortit, talviurheiluvälineet, legot, villasukat, satukirjat ja karkkipussit ovat toivottuja lahjoja. Myös pienille vauvoille tarkoitettuja lahjoja toivotaan keräykseen, LähiTapiola Keski-Suomen markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Hanna Valkamo kertoo esimerkkejä.

Kaikki Joulupuu-keräykseen annetut lahjat tulee olla uusia ja käyttämättömiä. Lahjoja ei kannata paketoida, vaan ne voi toimittaa keräyspisteille esimerkiksi lahjakassissa.

– Tarkastamme kaikki keräykseen tulevat lahjat. Siksi suljettuihin lahjapapereihin pakatut lahjat joudutaan avaamaan, ja tästä kertyy paljon turhaa jätettä. Lahjan voi hyvin tuoda myös paketoimattomana ilman lahjakassia, jolloin paketoimme sen tarkastuksen jälkeen, Valkamo toteaa.

Jyväskylässä järjestetään myös toinen Joulupuu-paikalliskeräys Tikkakosken ja Puuppolan seudulla, jossa keräystä organisoi MLL Tikkakoski. Kaikki Keski-Suomen alueen keräykset ovat nähtävissä Joulupuun nettisivuilla. Valtakunnallisesti Joulupuu-keräyksiä on järjestetty joka joulu vuodesta 2000 alkaen.

Viime vuonna Joulupuu-keräykseen osallistuneet lahjoittivat yli 55 600 pakettia, joista 1 450 Jyväskylän keräyksessä. E-joulupuun keräyssumma oli valtakunnallisesti 326 000 euroa. Jyväskylän paikallisjärjestäjänä toimiminen on osa LähiTapiola Keski-Suomen 150-vuotisjuhlavuoden hyväntekeväisyys- ja vastuullisuustekoja.

Keräyspisteet Jyväskylässä 28.11.–9.12. ovat: LähiTapiola Keski-Suomen toimistot niiden aukioloaikoina, Keljon kauppakeskus, Palokan kauppakeskus, K-Supermarket Vaajakoski, Kielo Office Solutions, Ylistö 26, Ohjelmakaari, Lelukauppa Partanen, JYSK Seppälä, Hotelli Verso, Koto Designmarket ja Verkkokauppa Vinkee.fi.