Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatteri Eurooppa Neljä tuo kesäteatterin Riihivuoreen

Teatteri Eurooppa Neljä toimii vuokralaisena Muuramen kunnan omistamalla Riihivuori Areenalla ensi kesänä. Vuokrasopimus on voimassa esityskauden ajan eli 22.5.–13.8.2023. Teatteri Eurooppa Neljä jatkaa toimintaansa myös Äänekoskella Kievarin Kesäteatterissa. Teatterinjohtaja Kimmo Suortamo toivoo Riihivuoresta ryhmän toista kotia.

– Jos kaikki menee hyvin ja kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä, yhteistyö voi jatkua pidempäänkin. Tärkeää on, että kunnan ja teatterin lisäksi myös Riihivuoren yrittäjät ovat tyytyväisiä. Tuntuu turvalliselta tulla Riihivuoreen, koska kunta on ollut aktiivinen meidän suuntaan ja yrittäjät ovat olleet myönteisiä. Tuntuu, että ei tarvitse tehdä kaikkea yksin, Kimmo Suortamo sanoo.

Riihivuori Areenan edellinen toimija oli Uusi Iloinen Teatteri. Teatterin taustalla toiminut Hakaniemen musiikkiteatteri Oy haettiin elokuussa konkurssiin.

– Teatteri Eurooppa Neljä on hyvämaineinen ja vakaa toimija alallaan. Kesäteatteri kuuluu Riihivuoreen ja toivomme, että tästä viriää vuosien yhteistyö kunnan ja teatterin välillä, Muuramen kunnanjohtaja Ari Ranta-aho toteaa.

Teatteri Eurooppa Neljä tuo ensi kesänä Riihivuori Areenan lavalle näytelmän Alma ja Louise. Se on Hollywood-elokuva Thelma & Louisen juonta mukaileva kahden naisen roadtrip, josta ei puutu mustaa huumoria. Pääosissa nähdään Minna Kivelä ja Neija Välilä. Käsikirjoitus ja ohjaus ovat Taava Hakalan.

Musiikista vastaa teatterin bändi ja laulajana esiintyy Emma Balbatsu. Lavalla on myös UMC Dance Studiosin tanssijoita. Koreografian on luonut Sanaz Hassani.

– Kyseessä on kahden vanhenevan siivoojanaisen roadtrip. He kaatavat vahingossa rakennustelineen ilmastoaktivisti Greta Thunbergin päälle ja luulevat tappaneensa hänet. Thunbergin tajuton ruumis auton takaluukussa he lähtevät pakomatkalle, Kimmo Suortamo kuvailee näytelmää.