Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BMW 3-sarjan facelift saattaa tuntua kaksijakoiselta, mutta toimii

3-sarja on BMW:n myydyimpiä malleja.

Syksyn Suuressa autokauppapäivässä bongasin jotakin mielenkiintoista – faceliftatun BMW 3-sarjan auton. Koeajo antoi kuitenkin odottaa itseään, ja pääsin testaamaan autoa kunnolla vasta talvipakkasten tultua Keski-Suomeen.

Koeajoon lähti BMW 330e farmarina. Ulkoisesti auto on uudistunut vain hillitysti, mutta kuljettajan paikalla ero edelliseen on selkeä. Kuljettajalla on nyt käytössään kaksi diginäyttöä, joten kojelauta on yhteneväinen valmistajan 4-sarjan kanssa. Myös vaihteenvalitsin on mennyt uusiksi, eikä se ole enää Bemarille tyypillisesti joystick.

Uudistuksia on sanottu jopa kaksijakoisiksi, mutta toisaalta kolikolla on kääntöpuoli myös nyt, ja monelle uudistukselle on löydettävissä järkeenkäyvä perustelu.

Lataushybridi on myös 3-sarjan tehokkain malli, jos tehomalli M3 jätetään huomiotta.

Yksi perustelu uudistuksille on se, että saman valmistajan autojen käyttöliittymät on hyvä saada riittävän yhteneväisiksi, jotta siirtymä autosta toiseen on tarpeeksi helppoa. Toinen syy liittyy siihen, että 3-sarja on Bemarin tärkeimpiä malleja, joten ulkonäöllisesti ei ole haluttu säväyttää liikaa.

Maahantuojan edustajan mukaan 3-sarja on nyt vahvasti pinnalla, kun puhutaan siitä, mitä autoja asiakkaat koeajavat BMW:n mallistosta.

Ajoasento löytyy kohdilleen sähkösäädöillä, eikä 170-senttinen koeajokuski löydä valittamista. Myös takapenkille mahtuu, kun kuljettajalla on mieluisa ajoasento. Tämän kokoluokan auto toimii myös taksikäytössä hyvin.

Taajamassa auto on hillityn ja toimivan oloinen. Paketti on tasapainossa, ja moitteita ajotuntumasta on hankala keksiä. Mallimerkinnän e-kirjain tarkoittaa sitä, että auto on lataushybridi. Pelkällä sähköllä ajettaessa meno on miellyttävän hiljainen. Myös moottoritiellä meno on toimivaa, joskin lataushybridi on tehokkaimmillaan sellaisessa ajossa, missä pääsee tarpeeksi usein lataamaan. Tästä johtuen paljon pitkää matkaa ajavan kannattaa harkita ennemmin itselataavaa hybridiä.

Mallistossa on myös bensaa ja dieseliä, mutta käytännössä esimerkiksi työsuhdeautoilijat pääsevät valitsemaan monesti lataushybridin. Tähän on syynä päästöt, sillä nyt päästöt on saatu nitistettyä vain 36 grammaan sadalle kilometrille, kun bensa ja dieselmalleissa päästöt ovat 140–150 gramman tietämissä.

Lataushybridi on samalla myös 3-sarjan tehokkain malli, jos tehomalli M3 jätetään huomiotta. M3 toki edelleen on mallistossa, jos tavallinen kolmonen tuntuu jollain tapaa riittämättömältä.

Halvin BMW 3-sarjan farmari lähtee omaksi 49 591 eurolla. Lataushybridille ilmoitetaan hinnaksi 54 070 euroa, kun korimalliksi valitsee farmarin. Hintaerot porrasperäiseen 3-sarjalaiseen on yllättävän pieniä, sillä halvin 3-sarjan sedan maksaa halvimmillaan 47 010 euroa, ja lataushybridi sedanina 52 780 euroa.