Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset olivat kaksi päivää sisällä ja seurasivat hurrikaanin tuhoja

Veli-Pekka Kauhanen sai ensimmäisestä isosta kisastaan kipinän tähdätä seuraaviin isoihin EM- ja MM-kilpailuihin.

Laukaalaisen Veli-Pekka Kauhasen piti kisata 11.–13.11. Floridan Daytona Beachilla Official Strongman Games MM-kilpailuissa, mutta luonto päätti toisin. Kauhanen pääsi kilpailemaan, mutta vain kahtena päivänä, sillä alueelle iskenyt hurrikaani lyhensi kisaa yhdellä päivällä.

Kisat pidettiin lauantaina ja sunnuntaina, ja esimerkiksi lauantaina kisapäivä venyi neljätoistatuntiseksi.

– Tuulen nopeus oli toistasataa metriä sekunnissa ja pahin tuuli osui Daytonaan. Jo menomatkalla kuulimme puhuttavan kovasta tuulesta. Dallasissa kerrottiin jo lentokentällä välilaskun aikana, että hurrikaani on tulossa. Se tieto kouraisi vähän mahan pohjassa ennen lentoa, Veli-Pekka Kauhanen kertoo.

Suomalaisryhmä oli perillä kymmenen jälkeen illalla ja jo aamuyöllä suljettiin teitä ja siltoja liikenteeltä.

– Seuraavana aamuna olimme menossa taksilla käymään kaupassa heti seitsemän jälkeen, sillä kello 11 viimeistään suljettiin kaikki kaupat. Meidän piti saada meren rannalla olleelle asunnolle ruokaa ja juomaa. Olimme kolme päivää nalkissa talossa, ja emme saaneet, emmekä olisi uskaltaneetkaan mennä ulos. Keskiviikko ja torstai olivat myrskyssä pahimmat päivät. Tämä oli henkisesti meille kaikille raskas matka. Meillä oli esimerkiksi matkatavarat pakattuna koko ajan sen varalta, jos pitää lähteä heti pois.

Suomalaisten talo oli ihan meren rannassa aika korkealla merenpinnasta. Hurrikaanin vuoksi melkein kaikki hiekka hävisi talon ja meren välistä.

– Olihan meillä terassikin ja portaat meren hiekalle. Nekin lähti irti tuulen mukana, samoin palmut talon läheltä. Tuuli myös söi hiekan talon alta. Kukaan meistä ei kukaan uskaltanut pariin yöhön nukkua kunnolla. Tuuli, ryminä ja kolina pitivät hereillä. Sykkeet olivat korkealla, kun ei tiennyt mitä tapahtuu. Ehkä ne kaksi päivä vaikuttivat kisaan, mutta tilanne oli kaikille osallistujille sama. Voi sanoa, että se oli kokemus isolla K:lla kaikin puolin. Onneksi oli iso porukka ja tuimme toisiamme siinä tilanteessa.

Kaikki kilpailijat eivät päässeet hurrikaanin vuoksi kisapaikalle, joten osallistujamäärä pieneni sen vuoksi. Myös Veli-Pekka Kauhasen 40-vuotiaiden sarjassa oli 34 osallistujaa, vaikka piti olla noin 40.

Veli-Pekka Kauhanen pärjäsi ensimmäisissä lajeissa eli viikinkipunnerruksessa ja farmarikävelyssä hyvin, mutta eri painoisten säkkien nostossa ensin syliin ja siitä olkapäälle tapahtui oma moka. Liian liukkaat shortsit pudottivat säkin alas ja tuloksena oli vain yhden säkin nosto.

Kauhasen loppusijoitus oli 20. sija. Hän jäi finaalin ulkopuolelle ja hänellä olisi ollut hyvät mahdollisuudet pärjätä ennen säkkilajia.

– Oletan, että seuraavatkin MM-kisat ovat Yhdysvalloissa. Kun näin, mikä on maailman kärjen taso ja millaisiin suorituksiin itse pystyn, sain intoa yrittää mennä uudestaan. Kuulin kisapaikalla, että ensi vuonna on luultavasti EM-kisat Lontoossa ja pyrin menemään sinnekin. Katsotaan miten taloudellinen tilanne antaa myöden ja miten treenit sujuvat. Kipinä kuitenkin syttyi, kun huomasin, että pystyn kilpailemaan kohtuullisesti MM-tasollakin, Veli-Pekka Kauhanen sanoo.