Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantaina juhlii satavuotias Jalo ry ja sunnuntaina kisataan joukkuevoimistelussa

Jyväskylän Naisvoimistelijat järjestää sunnuntaina 20. marraskuuta joukkuevoimistelun cup-kilpailun Huhtasuon yhtenäiskoululla. Kilpailuun on ilmoittautunut 96 joukkuetta ympäri Suomen ja päivän aikana kilpailee peräti 850 voimistelijaa.

JNV:stä mukana on 16 joukkuetta ja Jyväskylän tai sen lähialueen seuroista 13 joukkuetta, muun muassa Muuramen Syke, Palokan Ilo, TVS Illusion ja Tikkakosken voimistelu-ja liikuntaseura.

Ensimmäiset kilpailut alkavat kello 10.30.

Jyväskylän kuurojen urheiluseura Jalo ry viettää 19. marraskuuta 100-vuotisjuhliaan. Seura onkin Jyväskylän vanhimpia. Esimerkiksi yleisurheilussa Veikko Koskinen kunnostautui 400 metrin aidoissa ollen siinä maailman paras kuuro vuonna 1949.

Lumilautailija Cecilia Hanhikoski puolestaan voitti kuurojen olympialaisissa vuonna 2015, lajina paripujottelu. Hän on lajissaan myös kuulevien Suomen mestari.

Huippu-urheilun ohella Jalo yhdistää Keski-Suomen alueen viittomakieliset ja kuulovammaiset arjen tasolla. Jalon merkittävimpänä saavutuksena voidaankin pitää viittomakielen ja kuurojen kulttuurin esillä pitämistä erilaisissa tapahtumissa. Seuran tavoitteena on saada toimintaansa lisää lapsia ja nuoria vaatimattomalla ajatuksella: seuraavankin sadan vuoden ajan.

Seuran puheenjohtajana toimii Juhana Salonen.