Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvä henki, heikko tulos

Alkukauden positiivisimmat JYP-tapahtumat olivat kaukalon ulkopuolella.

JYPin halu tälle kaudelle oli, että välitila loppuu ja seura palautetaan jälleen kotimaisen kiekkoilun huipulle. Hurrikaaniryhmä teki isoja taloudellisia panostuksia joukkueeseensa, kun JYPiin liittyi muun muassa monia nimekkäitä paluumuuttajia.

Muutosta ei ymmärrettävästi tehdä sormia napsauttamalla, vaan prosessinomaisesti pala kerrallaan. Sarjan ensimmäisen kolmanneksen jälkeen JYP on sijalla 14, mutta toimitusjohtaja Risto Korpelan mukaan usko on kova ja luottamus valittuun suuntaan korkealla.

– Totta kai sitä toivoisi, että ollaan sarjakärjessä, mutta minulla on luottavainen olo. Tulos ei ole ollut tavoiteltu, mutta uskon, että sekin vielä kääntyy ja menemme pudotuspeleihin.

Totta kai sitä toivoisi, että ollaan sarjakärjessä.

Toimitusjohtaja Risto Korpela

Luottamus huokuu myös sidosryhmistä. Alkukauden positiivisin JYP-anti onkin todennäköisesti ollut se, että kannattajat ja yhteistyökumppanit ovat jälleen vahvasti seuran takana.

– Yleisestikin ilmapiirissä on positiivinen vire. Yrityksillä on selvä kaipuu olla tekemisissä asiakkaidensa kanssa ja JYPin peli on tapahtumajärjestämiselle oiva paikka, Korpela sanoo.

Kun koronarajoitukset alkoivat purkautua, oli yleistä jännitystä siitä, kuinka ihmiset löytävät takaisin massatapahtumiin. Lipputulot ovat merkittävä tekijä jääkiekkoseuralle, ja JYP budjetoi tämän kauden yleisökeskiarvokseen 3 000 katsojaa ottelua kohden. Kun kaudesta on kolmannes pelattu, keskiarvo on hieman yli 3 200.

– Olin itsekin huolissani siitä, kuinka yleisö löytää takaisin hallille. Lukuun voi olla tyytyväinen, vaikka se ei olekaan koronaa edeltävän kauden tasolla, kun keskiarvo oli reilut 3 700, Korpela miettii.

Yleensä yleisömäärät kasvavat, mitä pidemmälle kausi menee, joten suuntauksen voi sanoa olevan positiivinen. Käsillä on myös yritysmyynnin kannalta merkittävä aika, kun pikkujoulukaudelle osuu muutamia viikonloppuna pelattavia kotipelejä.

– Tapahtumien järjestäminen on vetovoimatekijä. Kun tapahtumia kaivataan, kokemuksen pitää olla positiivinen. Siihen huutoon meidän pitää pystyä vastaamaan, toimitusjohtaja summaa.