Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teatterikoneen Arkuttajat tuli ensi-iltaan vuonna 2020 – kausi jäi yhden esityksen mittaiseksi, mutta nyt näytelmä palaa lavalle

Vaikka olisi nähnyt aikaisemman ensi-illan, kannattaa näytelmä tulla katsomaan uudelleen – niin paljon se on parissa vuodessa muuttunut alkuperäisestä versiosta.

Teatterikoneen Arkuttajat-näytelmä sai ensi-iltansa maaliskuussa 2020. Seuraavaa esitystä ei enää ehditty vetää, sillä koronapandemia sulki teatterin ovet ja esitykset peruttiin. Nyt Arkuttajat on kaivettu esiin koronahaudastaan ja näytelmä lähtee pyörimään uudistetun esiintyjäkaartin voimin. Tuottaja Laura-Kaisa Eteläaho kertoo, että näyttelijöistä vain Aaro Vuotila tekee näytelmässä alkuperäisen roolin. Muiden roolit ovat vaihtuneet, ja kaartiin on astunut uusina Peppi Vuotila ja Jussi Helminen. Eteläaho sanoo, ettei näytelmä ole tekstiltäänkään enää identtinen kahden vuoden takaisen version kanssa.

– Me ajateltiin ehkä, että tämä on helposti uudelleen herätettävä, mutta kyllä Annu (Sankilampi, ohjaaja-käsikirjoittaja) on tehnyt ihan valtavan paljon muutoksia tekstiin. Esimerkiksi arkkukurssin vetäjän energia on nyt ihan toisenlainen kuin ensimmäisessä ensi-illassa.

Näytelmässä seurataan kansalaisopiston Rakenna oma arkkusi -kurssilaisia ja käsitellään kuolemaa teatterikonemaiseen tyyliin hauskasti ja koskettavasti. Kurssille on saapunut joukko arkun rakentajia ja heillä jokaisella on omanlaisensa suhde kuolemaan ja syy kurssille osallistumiselle.

Arkuttajat, uusi ensi-ilta lauantaina 12.11. Villa Ranan Paulaharjun salissa.