Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Baritoni Aarne Pelkonen laulaa hyväntekeväisyys­­konsertissa; Naisten Pankin vieraana on kirjailija Emmi Itäranta

Baritoni Aarne Pelkonen konsertoi sunnuntaina 6.11. kello 15 Jyväskylän kaupunginkirkossa. Kaipuuni siivet -konsertissa kuullaan lauluja rakkauden ja ikuisuuden kaipuusta Jean Sibeliukselta ja Franz Schubertilta sekä Oskar Merikannon Haudoilta-sarjasta. Konsertti päättyy Eino Leinoon ja Pelkosen Haavekuvia-lauluihin.

Konsertti on hyväntekeväisyyskonsertti eli sen tuotto menee lyhentämättömänä keskisuomalaisten syöpäsairaiden ja näiden omaisten tukemiseen. Konsertin järjestävät yhdessä Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen Naistoimikunta ja Jyväskylän seurakunta.

Konserttilippuja voi ostaa tuntia ennen konserttia kirkon ovelta.

Aarne Pelkonen on yksi nuoren polven suosituimpia ooppera- ja konserttilaulajia Suomessa. Hän voitti vuonna 2013 Lappeenrannan laulukilpailun ja vuoden 2015 kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun.

Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi vuonna 2019. Vuosina 2015–2017 hän kuului Oldenburgin valtionoopperan solistikuntaan Saksassa. Suomessa Pelkonen on konsertoinut Radion Sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Helsingin Barokkiorkesterin ja Tampere Filharmonian solistina.

Jyväskylän kaupunginkirkossa hän esiintyy yhdessä pianisti Juho Alakärpän kanssa.

Naisten Pankin Lue Naiselle Ammatti -kiertue pysähtyy Jyväskylässä torstaina 10.11. Kirjailijavieraaksi tulee Emmi Itäranta, jonka teos Teemestarin kirja on kuvaus tulevaisuuden maapallosta, jossa makean veden varannot alkavat ehtyä.

Teos on ajankohtainen myös kirjan pohjalta valmistuneen syyskuussa ensi-iltaan tulleen Vedenvartijat-elokuvan ansiosta.

Emmi Itärantaa haastattelee FT, dosentti ja kulttuurintutkija Aino-Kaisa Koistinen.

Tilaisuus on torstaina 10.11. kello 18–20 yliopiston kirjaston Tietoniekka-salissa. Illan aikana on LNA-kirjojen ja Naisten Pankin tuotteiden myyntiä.

Tilaisuuteen pitää ilmoittautua 3.11. mennessä osoitteeseen naistenpankki.jyvaskyla@gmail.com

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä kustantamo Teoksen ja Jyväskylän yliopiston kanssa.