Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JJK rakentaa vakaata pohjaa tulevaisuudelleen

Vauhtisokeus ei hurmannut joukkuetta, vaikka nousu Ykköseen tuli vakuuttavalla tavalla.

Loistavan kauden Kakkosessa pelannut JJK hyvästelee kolmanneksi korkeimman sarjatason pölyt ja nousee ensi kaudeksi miesten Ykköseen. Sarjanousu varmistui jo kohtalaisen hyvissä ajoin ennen sarjan päätöstä viime viikonloppuna.

Seuran puheenjohtajaksi vuonna 2019 tulleen Tom Nevanpään luotto joukkueeseen oli todella vahva, mutta tunnelma sarjanousun varmistuttua oli ymmärrettävästi helpottunut.

– Koko tunneskaala on taas koettu jalkapallon parissa. Vaikka nousu näytti pitkään varmalta, sarja pitää aina pelata loppuun. Nousun varmistaneen pelin jännitin lähes kentän puolella, Nevanpää kertaa.

Tasaisen vahva suorittaminen jatkui läpi sarjakauden, ja ensimmäinen tappio tuli runkosarjan lopulla. Laaja ja sitoutunut pelaajarosteri sekä erinomainen valmennusryhmä olivat nousun takeena. Päävalmentajaksi täksi kaudeksi tullut Toni Lehtinen jatkaa valmentajana myös ensi kaudella.

Haluamme tarjota junioripelaajille mahdollisuuden pelata edustusjoukkueessa.

Rajallisilla resursseilla toimivalle seuralle oma juniorituotanto on elintärkeä. Tämä on myös yksi seuran periaatteellinen päätös; seura ei halua houkutella pelaajia muhkeilla rahapusseilla, vaan laadukkaalla arjen toiminnalla.

– Mielestäni toimintaedellytyksemme ovat suurimmilta osin Ykkösen tasolla. Haluamme tarjota junioripelaajille mahdollisuuden pelata edustusjoukkueessa. Valmennuspäällikkö Mikko Manninen ja muu junioriorganisaatio ovat tehneet erinomaista työtä sillä saralla, Nevanpää tiivistää.

Palloliiton pääsarjojen sarjajärjestelmä uudistuu 2024, kun Veikkausliigan ja Ykkösen väliin tulee Ykkösliiga. Siinä pelaa ensi kauden Ykkösen yhdeksän parasta joukkuetta sekä Veikkausliigasta putoava seura. Tuohon kymmenen joukkueen sarjaan haluaa myös JJK.

Toimintaa halutaankin kehittää pitkäjänteisesti, ja Veikkausliiga-tavoite siintää vielä kaukaisessa tulevaisuudessa, Nevanpään mukaan ehkä 4-5 vuoden päässä. Lipputulot ovat osa talouspuolta, mutta myös olosuhteita pitää kohentaa ja ottelutapahtumien ulkopuolisia tulovirtoja vahvistaa yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa

Jyväskylässä on vahvaa jalkapallokulttuuria ja yleisömäärät ovat olleet erittäin hyvällä tasolla. Nevanpää näkeekin kannattajien tuen myös jatkossa yhtenä toiminnan peruskivenä.

– Harjurokin kaltaisia tapahtumia tarvitaan talouden vakauttamiseksi. Ykkönen on Suomen neljänneksi seuratuin urheilusarja, joten odotan, että pääsemme kehittämään palveluita ja tarjoamaan laadukkaita tapahtumia katsojillemme. Ykkösliigan paikka pitää vakinaistaa ja siellä voimme kehittää toimintaa sille tasolle, että ehkä joku päivä pelaamme Veikkausliigassa, Nevanpää sanoo.

Tulevaan kauteen JJK lähtee pitkälti samalla rungolla, mikä Harjulla nähtiin myös tällä kaudella. Tulevan kauden rakentaminen on päässyt jo hyvään vauhtiin, ja runko on alkanut hahmottua. Kun sarjataso nousee, kannattajien odotusarvona on tietysti uusien vahvistuksien tai laadukkaiden paluumuuttajien näkeminen kettupaidassa.

– Pelaajia kammataan tällä hetkellä läpi. Totta kai maailmalla käyneiden JJK-taustaisten pelaajien tuominen takaisin kiinnostaa. Lopulta kyse on persoonasta ja suunnitelmien yhteensopivuudesta, mikä näitäkin asioita ratkaisee, Nevanpää tiivistää.