Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely | Miten aiot varautua kotona sähkökatkoksiin?

Pentti Siekkinen

Asumme maaseudulla Keuruulla ja emme ole varautuneet sen kummemmin sähkökatkoksiin. Meillä on jo nyt taskulamput ja kynttilät niin hyvin käden ulottuvilla, että saamme ne nopeasti käyttöön. Meillä on ennestään pieni retkikeitin, mikä toimii kaasulla. Yksityistalous pärjää, jos tulee kahden tunnin sähkökatkos, mutta laitokset eivät pärjää. Jos tiedetään vähän etukäteen, että katkoksia voi tulla, osaa varautua ruokien suhteen.

Iiro Jansson

Olemme hankkineet paristoja esimerkiksi taskulamppuihin ja varavirtalähteet on koko ajan ladattu täyteen. Meillä on kaksi pientä lasta, joista toinen on vauva. Se mietityttää eniten, miten pärjäämme hänen kanssaan ilman sähköä. Täytyy hankkia hyvin säilyvää ruokaa valmiiksi. Muutenkin täytyy miettiä miten arki pyörii sähkökatkoksista huolimatta.

Mirva Vuorma

Asumme Laukaassa omakotitalossa. Lämmitämme taloa enemmän puilla, jos tulee sähkökatkoksia. Meillä on iso perhe ja katkos vaikuttaisi eniten ruuanlaittoon. Jos katkoksesta ilmoitetaan etukäteen, pitää päivän tekemisiä suunnitella sen mukaan. Retkikeitin voidaan ottaa käyttöön ja aiomme ostaa patterillisia otsa- ja taskulamppuja.

Hanna Tamminen

En ole ajatellut koko asiaa. Minulla on otsalamppuja käytössä jo muutenkin, kun lenkkeilen koiran kanssa hämärissä. Asun kerrostalossa ja luulen, että sopeutuisin hyvin sähkökatkoksiin. En näe niitä ongelmana. Toivon toki, että katkoksista ilmoitetaan aikaisemmin.