Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miss Jyväskylä valitaan lauantaina – missileima ei huoleta finalisteja

Lauantaina valittavan Miss Jyväskylä -kilpailun finaalikymmenikköön kuuluvat Milla Kauppinen ja Safira Sulvaran kertovat sometyön kiinnostavan heitä. Naiset arvostavat kontakteja sekä alan asiantuntijoilta saamaansa koulutusta misseyteen ja yrittäjyyteen. Opeilla naiset aikovat viitoittaa omaa uraansa, jolle misseys olisi heistä hyvä pohja.

– Kauneus, mielenterveys ja fyysinen kunto on yhteydessä toisiinsa ja me ollaan kokonaisuus. Itsestään iloitsemista ja kauneutensa juhlistamista ei pitäisi unohtaa siinä prosessissa, Milla Kauppinen summaa missin työstä.

Uskottavuus työelämässä ja missileima eivät huoleta finalisteja, sillä kilpailussa painotetaan yhä enemmän yrittäjyyttä ja henkilökohtaista brändäytymistä.

– Nykyajan missi on aivan eri asia kuin se on ollut monta kymmentä vuotta sitten, Safira Sulvaran toteaa.

Semifinaaleista tuomaristohaastatteluiden kautta Miss Jyväskylä -kilpailun finaaliin karsiutuneet naiset ovat saaneet koulutusta misseyteen viimeisen kolmen viikon ajan. Kilpailun järjestäjä Domakers Finland Oy:n toimitusjohtaja Tanja Finne kertoo, että koulutus antaa tytöille valmiudet verkostoitua, kohdata ihmisiä sekä kertoa omasta osaamisestaan tulevaisuuden työmahdollisuuksissa.

Finalistien ikähaarukka on 16–27 vuotta ja järjestäjät kertovat finalistikymmenikön olevan tänä vuonna tasokas. Sosiaalinen media luo toisenlaisen maailman ja kasvattaa tyttöjen vastuuntuntoa, joten järjestäjät tuumaavat tyttöjen olevan fiksuja nuoria naisia.

– Tytöt ovat poikkeuksellisen valmiita misseyteen. Meillä vanhemmillakaan ei aina ole niin hienoa sanottavaa kuin näillä nuorilla tytöillä, Tanja Finne sanoo.

Kauppinen ja Sulvaran odottavat lauantaita jännittyneinä. Naiset kertovat muista missikandidaateista jäävän heille elinikäisiä ystäviä, vaikka voitto ei omalle kohdalle osuisikaan.

– Täytyy varautua siihen, miten sen ottaa vastaan, jos ei sijoitu. Matkan aikana voi tulla epävarma olo itsestään ja täytyy pitää mielessään, että on yhtä arvokas kuin muutkin, vaikka kyseessä on kilpailu, Kauppinen summaa.

Miss Jyväskylä kruunataan lauantaina 15.10. kauppakeskus Sepässä kello 16 alkavassa finaalissa.