Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantaraitin vaurio johtui rikkinäisistä kuivatusjärjestelmistä

Jyväskylän Rantaraitilla loppukesällä ilmenneet vauriot johtuivat osin rikkoutuneista kuivatusjärjestelmistä.

Rantaraitilla Ylistönsillan ja Korkeakoskenlahden perukan välillä sijaitsevan tieosuuden pinta oli pahasti vaurioitunut ja järven puoleinen reuna painunut huomattavasti useissa kohdissa.

Katupäällikkö Tuula Smolander kertoo, että Rantaraitin korjaustyön aikana huomattiin, että kuivatusjärjestelmät olivat rikki. Smolanderin mukaan kuivatusjärjestelmien vauriot ovat oleellisesti vaikuttaneet myös tien vaurioiden syntyyn.

– Kuivatusjärjestelmät olivat vahingoittuneet alueella tehtyjen töiden yhteydessä, ei ilkivallan seurauksena, Smolander täsmentää.

Rantaraitin vaurio saatiin viime viikolla korjattua, mutta työmaa-alue jäi sorapinnalle ensi kevääseen saakka. Alueella muun muassa uusittiin kuivatusjärjestelmät ja vaihdettiin maakerrokset.

Korjattu osuus asfaltoidaan kuitenkin vasta talven jälkeen, sillä se tekeytyy talven aikana. Tarvittaessa raitille lisätään vielä täytettä. Osuus on kuitenkin normaaliin tapaan käytettävissä. Soraosuuden molemmissa päissä on liikennemerkki, jossa ilmoitetaan sorapinnasta.

Yllättävän korjaustyön kustannukset katetaan Jyväskylän kaupungin kunnossapidon rahoituksesta. Smolanderin mukaan yllättävät menoerät siirtävät kaupungin muita kunnossapitotöitä.

Urakan hintalappu ei ole vielä tiedossa, sillä kaikkia kustannustietoja ei ole ehditty kasata.