Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Osa antaa vapaat kädet" – Työvaatteelta odotetaan mukavuutta ja hyvää ulkonäköä

Mondo Workwear muutti uusiin tiloihin Seppälässä.

Työvaatteilta ja varusteilta odotetaan yhä enemmän ominaisuuksia. Työlainsäädäntö asettaa omat vaatimuksensa esimerkiksi varusteiden ja vaatteiden turvallisuudelle. Tarjolla täytyy olla esimerkiksi palo- ja kemikaalisuojattuja materiaaleja, mutta myös käyttäjät osaavat vaatia vaatteilta ja varusteilta parempia ominaisuuksia.

– Käyttömukavuus ja joustavuus on keskeisiä ominaisuuksia. Vaatteiden kanssa on taivuttava eri asentoihin eikä vaate saa kiristää, kertoo Mondo Workwearin yrittäjä Jani Montonen.

Montonen muistuttaa, että kunnolliset varusteet lisäävät työtyytyväisyyttä ja voivat vähentää sairauspoissaoloja.

– Esimerkiksi kenkien helppo kiristys ja pitävät pohjamateriaalit lisäävät turvallisuutta.

Työnantajien valmius panostaa varusteisiin vaihtelee Montosen mukaan sadoista euroista tuhansiin euroihin. Toki eroa on myös työtehtävillä ja niiden vaatimuksilla.

– Osa antaa työntekijöille vapaat kädet käydä hakemassa tarvittavat vaatteet ja varusteet.

Myös työvaatteiden ulkonäöllä on yhä enemmän merkitystä.

– Vaatteiden ulkonäössä on menty sporttisempaan suuntaan, tietää muutaman kuukauden Mondon myynnissä työskennellyt Harri Närhi.

Esimerkiksi turvakenkiä alkaa olla vaikea erottaa lenkkareista.

Suurin osa asiakkaista on firmoja, mutta ovet ovat auki myös yksityisasiakkaille. Lasten kokoon tehtyjä työvaatteita myytiin viime syksyn rapakaudella valtavia määriä verkkokaupassa.

Mondo Workwear löi hynttyyt yhteen jyväskyläläisen painotalo Tarrapaidan kanssa, ja muutti Vasarakadulla noin kilometrin verran Laukaan suuntaan, Seppälän Citymarketin tuntumaan syys–lokakuun vaihteessa.

Uudessa osoitteessa tilaa on noin 500 neliömetriä ja saman katon alla työskentelee 8 henkilöä.

Montonen ja Närhi korostavat, että raskaiden työvaatteiden lisäksi saman katon alta löytyy vaihtoehtoja myös yrityksen brändäämiseen vaatetuksen kautta.

– Brändätyt tekstiilit ovat myös osa yritysten ulkoista viestintää. Logolla varustetut yhtenäiset asut herättävät luottamusta ja kiinnostusta palveluntuottajaa kohtaan, Montonen sanoo.