Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näyttely: Molly Moonstone inspiroituu naisvartalon pehmeydestä ja muodoista

Näyttelyn teosten aiheet kumpuavat pin-upin, Disneyn, burleskin ja vintagen maailmoista.

Molly Moonstone toi Magical Moments -näyttelynsä esille Galleria Hoppaan. Moonstone tunnetaan burleskiartistina, minkä lisäksi hän toimii myös laulajana ja kuvataiteilijana. Hän ammentaa teoksiinsa aiheita itselleen läheisistä pin-upin, Disneyn, burleskin ja vintagen maailmoista.

– Olen myös suuri syksyn, halloweenin ja kauhuelokuvien fani, mikä näkyy monissa teoksissani, Moonstone kertoo.

Hoppaan Moonstone valitsi esille viime vuosien aikana valmistuneita akryyli- ja guassimaalauksiaan sekä piirustuksiaan. Hän kokee piirtämisen nopeana ja rentouttavana työskentelytapana. Maalaaminen puolestaan on Moonstonelle intensiivisempi prosessi.

Hän kertoo olevansa työskennellessään usein matemaattisen tarkka, ja käyttävänsä maalatessaan apunaan muun muassa viivoitinta. Pitkän maalausprosessin jälkeen Moonstonen olo on usein tunteellinen.

– Kun maalaus on valmis, minulta tulee yleensä itku, hän paljastaa.

Kun maalaus on valmis, minulta tulee yleensä itku.

Molly Moonstone

Moonstone kertoo, että useimmiten ideat teoksiin syntyvät unen ja valveen rajamailla. Tyypillisesti jokin väriyhdistelmä alkaa pyöriä hänen päässään ja hakea kuvallista muotoa. Eräänlainen intuitio ohjaa Moonstonen työskentelyä.

– Maalatessani koen välillä olevani ulkopuolinen. Kun mielikuvitus ja kädet toimivat yhdessä, en itse edes halua puuttua siihen, Moonstone hymyilee.

Moonstone kuvaa teoksissaan ihmisiä, pääasiassa naishahmoja. Hänen näyttelyteoksissaan esiintyy muun muassa muodokkaita vähäpukeisia naisia, merenneito ja naishahmoinen paholainen. Monien teosten aistikkaan naishahmon voi mieltää Moonstonen omakuvaksi.

Moonstone viehättyy naisvartalon pehmeydestä, muodoista ja kurveista, ja tarkastelee niitä useissa teoksissaan. Hänellä on naisvartaloiden kuvaamiseen sensuelli ja kunnioittava ote.

– Kaiken kokoiset ja muotoiset naisvartalot ovat kauniita, Moonstone luonnehtii.

Moonstone käyttää usein teoksissaan hehkuvan kirkkaita värejä, ja hän leikittelee mielellään saman värin eri sävyillä. Moonstonen teoksissa romantiikka, erotiikka, rakkaus ja lämpö nousevat usein keskiöön.

Oman osansa näyttelystä muodostavat teokset, joiden pääroolissa ovat miespariskunnat.

– Halusin kuvata miespareja sellaisissa tilanteissa, joissa olemme yleensä tottuneet näkemään heteropareja, Moonstone sanoo.

Molly Moonstone: Magical Moments Galleria Hopassa 1.10.–22.10.