Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maatalon tapahtumassa tehdään hyvää itselle ja toisille

Mahdollisuuksien Talo Maatalolla järjestetään lauantaina 15.10. Hyvää tekevä Hyväntekeväisyystapahtuma. Tapahtuman ”äiti” on jyväskyläläinen Mervi Kumpulainen, joka sai idean tehdä hyvää 50-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi. Mukaan liittyi joukko hyvinvoinnin ammattilaisia sekä auttamishaluinen tukijoukko.

– Viime vuodet ovat koetelleet meitä kaikkia mutta erityisesti monet lapsiperheet ja nuoret ovat olleet haavoittuvaisessa asemassa. Nousevat peruselinkustannukset vaikuttavat moneen jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevaan perheeseen kohtuuttomasti. Pienikin apu voi olla tärkeää ja yhdessä voimme auttaa, Kumpulainen sanoo.

Päivän tuotoista 10 prosenttia lahjoitetaan Mahdollistuu ry:n toimintaan, joka tukee yhteisöllisyyttä ja ihmisten hyvinvointia. Loput lahjoitetaan Hope ry:lle vähävaraisten lapsiperheiden ja huostaan otettujen lapsien tukemiseen. Kumpulainen kertoo, että talven ja joulun lähestyessä Hopelle tulee paljon avunpyyntöjä lapsiperheiltä.

Tapahtuma sisältää hyvinvointia tukevia työpajoja kuten hengitysharjoituksia ja äänimaljarentoutusta, levollisen läsnäolon tunnin ja Butoh-tanssin liiketyöpajan. Työpajat maksavat 10–15 euroa, ja koko päivän tarjonnan saa 40 eurolla. Tilaisuudessa on myös niin sanottu ”maksa mitä voit” -käytäntö eli jos hinta ylittää maksukyvyn voi maksaa myös vähemmän, tai jos osallistuja haluaa, voi tukea antaa pyydettyä maksua enemmän. Samankaltaista käytäntöä toteutetaan nykyään useissa kulttuuritapahtumissa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan ja lisätietoja: yhdessatekemista@gmail.com.