Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely | Keitä ovat Aleksis Kiven Seitsemän veljestä?

Kati Loponen

Juhani, Aapo ja Eero tulevat ensimmäisenä mieleen. Olen viimeksi lukioaikana lukenut kirjaa. Siihen liittyi jokin tehtävä ja muistaakseni luettiin koko kirja tai ainakin osioita. Seitsemän veljestä on hieno teos, mutta kaikkia veljesten nimiä en muista.

Riikka Lahtinen

Juhani, Aapo, Eero, Tuomas ja Lauri. Muistan, että koulussa katsoimme ala-asteella jotain tv-sarjaa tai näytelmää Seitsemästä veljeksestä. Minulle tulee visuaalisia ja voimakkaita mielikuvia teoksesta. Lapsen mieleeni on jäänyt väkivalta ja kuritus mitä siihen aikaan ja myöhemminkin oli sallittua.

Irja Yksjärvi

Juhani, Aapo, Timo, Eero, Simeoni... kysymys tuli niin nopeasti, että nyt muistan vain viisi. Koulussa luettiin Seitsemää veljestä ja en ole sen jälkeen tarttunut kirjaan. Kirja oli lapsena mielestäni vähän puuduttavaa tekstiä. Mielestäni teos on niin perinteinen, että voi hyvinkin mennä metsään, jos sitä paljonkin uudistettaisiin.

Terhi Saavalainen

Viisi tulee ensimmäisenä mieleen. (laski mielessään). Ala-asteella piti aika paljonkin lukea teosta. Olen kotoisin Pieksämäeltä ja opettaja pyysi muistelemaan, että oman seutukunnan katujen ja teiden nimissä on poimittu useita nimiä teoksesta.

Alkuperäinen teksti on vanhahtavaa ja ihmettelen, että pienet lapset laitettiin sitä lukemaan.

Aleksis Kiven päivä ja suomalaisen kirjallisuuden päivä on 10.10.

Seitsemän veljestä ovat Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero.