Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhden naisen ­Elämäni biisi -konsertissa annetaan kuulijoille toivoa ja voimia arkeen

Arja Koriseva on parhaillaan päättämässä Kontio & Parmas -sarjan neljännen tuotantokauden kuvauksia. Elokuvan ensi-ilta on 4.11.

Laulaja-näyttelijä Arja Korisevan syksy ja alkutalvi ovat omalla laillaan sirpaleisia pahimman korona-ajan jälkeen. Viime kuukausina on toteutunut kahdenkin vuoden takaisia esiintymisiä, kun ne siirtyivät useasti eteenpäin.

Syksyn aikana Korisevalla on erilaisia konsertteja: pianisti Minna Lintukankaan kanssa tehtäviä, konsertteja Kuopion kaupunginorkesterin ja Helsingin poliisisoittokunnan solistina ja joulukonsertteja, jotka alkavat marraskuussa konserttisaleissa ja kirkoissa.

– Lopettelemme parhaillaan Kontio & Parmas -sarjan neljännen tuotantokauden kuvauksia ja Kontio & Parmas -elokuvan ensi-ilta on 4.11. Olen menossa myös ainakin kahdelle biisileirille talven aikana, sillä haluan oppia tekemään musiikkia yhä enemmän yhdessä taitavien ammattilaisten kanssa.

Koriseva on kirjoittanut Eija Hinkkalan kanssa kaksi laulua, joista kesäkuussa julkaistiin Puhun pienillä kirjaimilla, ja Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun voitto tuli tangolla Etten kuollut turhaan. Tangon on säveltänyt Pertti Jalonen ja Puhun pienillä kirjaimilla jyväskyläläiset Antti Kleemola ja Samuli Turunen.

Ensi sunnuntaina 9.10. kello 18 Arja Koriseva ja Minna Lintukangas tuovat Jyväskylän kaupunginteatteriin Lämpöä syysiltaan -konserttinsa. He ovat tehneet jo jonkin aikaa kahdestaan konsertteja, joissa esitetään voimaannuttavia ja puhuttelevia lauluja.

– Tässä hetkessä on hyvä musiikin kautta antaa ihmisille toivoa ja elämän myönteisyyttä sekä voimia arjen hetkiin. Konsertin lähtökohta on omat levytykset, Vain elämää -laulujani, ikivihreitä klassikoita ja musikaalisävelmiä. Olemme Minnan kanssa rakentaneet kokonaisuuden, jossa piipahdetaan tietyssä tunnetilassa ja sen jälkeen mennään dramaturgisesti uutta kohti. Ne ovat tuttuja lauluja kuulijoille, ja niissä on varmasti kaihoa, mutta myös iloa.

Laulujen välissä Arja Koriseva puhuu omasta elämästään ja elämään liittyvistä tapahtumista.

Hän kertoo kuulijoille senkin miksi valitut laulut puhuttelevat häntä.

– Tämä on vähän kuin yhden naisen Elämäni biisi -ohjelma. Kun laulut ovat puhutelleet minua, nousee tahto välittää ajatukset myös kuulijoille. Mukana on myös lauluja, joita minulta on paljon toivottu.

Esiintyminen Minnan kanssa on Korisevan mukaan ihanaa. Tavallaan he pakottavat ihmiset olemaan yhtä heidän kanssaan.

– Pienimuotoisessa konsertissa tulee tietynlainen levollisuus ja tilan tuntu. Haluan, että kuulijalla on tunne, että laulan just sulle ja toivottavasti saat laulusta itsellesi jotain. Toivottavasti olen osannut valita lauluja, jotka vangitsevat meidät kaikki siihen hetkeen. En esitä yhtään sellaista laulua, josta en todellakin pidä, Arja Koriseva sanoo.

Ensi vuodelle hänellä on asioita vireillä, joita hän ei ole vielä allekirjoittanut.

– Jatkan myös Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen kanssa Georg Malmstenin 120-juhlavuoden kunniaksi tehdyn konsertin esittämistä. Myös Menopaussi-musikaali jatkuu ensi vuonna Aleksanterin teatterissa ja Riihimäen teatterissa, Koriseva kertoo suunnitelmistaan.