Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kysely: Mitä ajatuksia Valon kaupunki herättää sinussa näin energiakriisin kynnyksellä?

Emmi Villman

Energiakriisin kannalta ei ole hyvä satsata tolkuttomasti valoihin. Jos ne piristävät jotain tässä kammottavassa maailmantilanteessa, niin ehkä se kompensoi vähän. Omalta kannaltani on iloinen asia, että Valon kaupunki osuu samaan ajankohtaan yliopistolla järjestämäni kansainvälisen tapahtuman kanssa. Vieraat saavat hyvän kuvan Jyväskylästä täynnä ihmisiä ja vaikuttavia valoteoksia.

Tauno ja Maija Kukkola

Turha homma. Energiata kulluu vain. Eikä se vaikuta tuonne maaseudulle meille mittään. Siellä on vain sitä valoa, minkä itse laittaa. Vaikka kyllähän ne komioita on, ei siinä sen puoleen mittään. Ei siinä muuta vikaa ole kuin tuo energian kulutus tai ainakin viesti sen kulutuksesta.

Sirkku Silventola

Ensimmäisen kertaa tulin konkreettisesti miettineeksi, että mitäs tämä on, kun pitäisi säästää. Se oli primitiivinen reaktio tänä aikana, jona sähkö on kallista. Valot antavat vähän ristiriitaisen viestin, vaikkei tapahtuma paljon sähköä kuluttaisikaan.

Kari Mustonen

Vähän kakspiippunen juttu, mutta kyllä olen Valon kaupungin kannalla. Nykyiset ratkaisut, joita siellä tehdään ovat hyvin energiatehokkaita ja niillähän pyritään myöskin edistämään energiatehokkuutta. Sitä kautta peukutan. Aion myös osallistua tapahtumaan.