Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkijoiden yössä voi tutustua musiikin maailmaan, aivoformuloihin ja maailmaan kissan silmin

Jyväskylän yliopistossa on perjantaina 30.9. suosittu Tutkijoiden yö. Kävijöille on luvassa paljon mielenkiintoista tiedetekemistä.

Musiikin ihmeelliseen maailmaan pääsee tutustumaan Seminaarinmäen kampuksen Musica-rakennuksessa. Miltä musiikki sinun mielestäsi tuntuu, ja miksi sitä halutaan tutkia? Musicalla voi kokeilla kello 15–22 miten musiikki, ihmisen keho ja teknologia yhdistyvät.

Lähde-kirjastossa voi tutustua kello 17–20 teemaan Valon liike. Mitä tarkoittaa esimerkiksi valon ja aineen yhteisleikki? JYUniorit-pajassa tutkitaan valon liikettä, kirkkautta ja väriä sekä tehdään yhteistä tilataideteosta.

Ruusupuistossa on tarjolla kello 17–21 Aivoformulat, joka on tavallinen autorata, jonka autot kiihdyttävät vauhtiaan aivoista mitattavan aktiivisuuden mukaisesti. Psykologian laitoksen tutkijat suorittavat mittaukset elektroenkefalografia-menetelmällä.

Kissa näkee ympärilleen eri tavalla kuin ihminen. Kissan maailmaan voi tutustua katsomalla spektrikameran avulla ympärilleen Agoran aulassa kello 16–20.

Tutkijoiden yön koko ohjelma on netissä verkkosivuilla https://www.jyu.fi/tutkijoiden-yo