Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi Citroën C5 X pyrkii puhuttelemaan useaa autoluokkaa kerralla, mikä voi olla riski

C5 X on mukavuutta arvostavan ykkösvalinta, mutta mieti vielä, jos haluat oikean maasturin ilman kompromisseja.

Citroënilta on puuttunut usean vuoden ajan mallistosta suuri perheauto. Edellinen XM-malli poistui valmistuksesta reilut 20 vuotta sitten. Lähin seuraaja, C5, on edellisen kerran ollut myynnissä 2017.

C5 X:n mallinimeen lisätty X ilmentää uutta maasturimaista korkeampaa ilmettä. Ulkoasu on mielestäni aavistuksen outo sekoitus suurta perheautoa ja isoa katumaasturia.

Citroën pyrkii puhuttelemaan useaa autoluokkaa kerralla, mikä saattaa olla suuri riski tai onnistuminen. Oma arvaukseni on, että sama auto matalammalla alustalla voisi myydä paremmin. Aika näyttää miten käy, mutta joka tapauksessa uusi C5 X on näyttävä auto ja herättää huomiota.

Iso auto, mutta pikkuauton ku­lutus. Yhtälö lämmittää sydäntä näillä polttoainehinnoilla.

Malli tarjoaa runsaasti tilaa edessä ja takana. Myös tavaratila on kohtuullisen kookas, mutta tila on matalahko.

Sisällä materiaalit ovat hienostuneita ja käytettävyys on hyvällä tasolla. Kojelauta näyttää hieman sekavalta, mutta käytäntö kertoo muuta. Käytettävyys on helppoa ja kaikkia toimintoja ei ole piilotettu kosketusnäyttöön.

Citroën on keskittynyt etuistuimien mukavuuteen ja alustan säätöihin. Mukavuusjousitus tasaa montut ja hidastetöyssyt sulavasti. Tässä Citroën ei tuota pettymystä nytkään, vaan tarjoaa parasta mukavuutta luokassaan.

Muuten alustan toiminta on hyvin tavanomainen. Auto kulkee suuntavakaasti ja varsin hiljaisesti. Ohjaus on kevyt, tuntoa riittää kohtuullisesti. Eri ajoasetuksilla myös ohjauksen tuntuma tukevoituu, jos sitä jää kaipaamaan.

Koeajon C5 X on pistokeladattava versio, jolla pääsee sähköllä huristellen viitisenkymmentä kilometriä. Hybriditilassa voi säästää polttoainetta tasaisesti. Hybridinä ajellen koeajon keskikulutus asettui 4,9 litraan.

Iso auto, mutta pikkuauton kulutus. Yhtälö lämmittää sydäntä näillä polttoainehinnoilla.