Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tauluhovissa vanhukset ja opiskelijat viettivät yhteistä iltapäivää

Valtakunnallinen Vie vanhus ulos-kampanja kannustaa lähtemään ulos vanhusten kanssa. Kampanja alkoi 7.9. ja jatkuu 7. lokakuuta saakka.

Gradian ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelijat järjestivät perjantaina 23.9.Taulumäellä Mainiokoti Tauluhovissa vanhuksille erilaista toimintaa ulos rakennuksen sisäpihalle.

– Sosiaali ja terveysalan perustutkintoa suorittavat opiskelijat ovat suunnitelleet ohjelmaa ikääntyneille ihmisille ja harjoittelevat tällä tavalla ohjaamista. Opiskelijoille on tärkeää käydä vierailulla sellaisissa paikoissa, joihin he saattavat mennä joskus myös töihin. He menevät ensimmäiseen harjoitteluun lokakuussa ja tällainen toiminta vie vähän alkujännitystä, ryhmänohjaaja Kati Luukkanen kertoi.

Mainiokoti Tauluhovin yksikönjohtaja Terhi Kallio sanoo, että erilaisilla vierailuilla on iso merkitys vanhuksille ja myös opiskelijoille.

– Meillä on eri alojen opiskelijoita säännöllisesti harjoittelussa. Meillä käy myös opiskelijaryhmiä pitämässä esimerkiksi viriketoimintaa. Opiskelijat saavat tehdä meillä töitä oikealle kohderyhmälle. Täällä he kokevat millaista on ohjata vaikkapa muistisairaita, ja ikäihmiset tykkäävät työskennellä opiskelijoiden kanssa, Kallio sanoo.