Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valon kaupungin pääteos nousee tänä vuonna Kankaalle

Kymmenen illan mittainen Valon kaupunki -tapahtuma alkaa ensi viikolla.

Valon kaupunki -tapahtuma alkaa Jyväskylässä ensi viikon torstaina. Paraatiaukion alle rakennettava pysäköintitalon työmaa lohkaisee tällä kertaa ison osan Kirkkopuistosta. Tapahtuman pääteos Flower Forest -kukkaketo nouseekin Kankaalle Kankaan Saunan edustalle. Teoksen nelimetriset kukat muodostavat Kankaalle hehkuvan kukkaniityn.

Tapahtuman Valo-reitti kulkee Kankaalta keskustaan ja Kirkkopuiston, Cygnaeuksenpuiston sekä Lounaispuiston läpi Rantaraitille päättyen Ylistön sillalle. Lounaispuistossa tapahtuma vierailee ensimmäistä kertaa.

Pääteoksen on tilannut Kankaan Palvelu Oy, joka on Jyväskylän kaupungin sekä rakennusyhtiöiden Skanskan ja YIT:n perustama yhtiö. Sen osakkaiksi liittyvät aikanaan kaikki alueen kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöt.

Kankaalla on luvassa valoaiheista oheisohjelmaa koko tapahtuman ajalle. Tavoitteena on houkutella paikalle runsaasti kävijöitä ja tuoda alueen yrityksiä ja toimijoita esiin.

Luvassa on muun muassa Varjosaunafestivaali Kankaan Saunalla, Studio Laiven kukkaisjoogaa Flower Forest valokukkakedolla, Gradian opiskelijoiden työnäytöksiä Kankaanaukiolla, asuntoesittelyitä, Lähitiede- ja Valovoimaisten naisten ilta -tapahtumat Piippurannan Klubilla sekä lapsille suunnattu Loistodisko juhlatila PK5:ssä.

Tapahtuman järjestäjät suosittelevat suuntaamaan reitille jalkaisin ja hyödyntämään ilmaiset Linkki-kyydit 29.9.–1.10. kello 18–24.

Kankaalle suositellaan kulkemaan Tourujoen vartta pitkin. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden kannattaa tulla Matarantorilta Jokiraittia pitkin. Siellä Flower Forest -teoksen pikkukimput ohjaavat kulkua kohti pääteosta.

Valon kaupunki -tapahtuma Jyväskylässä 29.9.–8.10. Valotaideteokset ovat esillä kello 20–24.