Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuhansia oppilaita juoksee tai kävelee perjantaina Rantaraitilla

Nuorten Maraton järjestetään ensimmäisen kerran, ja siitä halutaan tehdä syksyinen perinne.

Jyväskylän Rantaraitin maisemiin saapuu perjantaina 16.9. noin 4 500 lasta ja nuorta Finlandia Maraton -viikonlopun koululaistapahtumaan kello 9.50 alkaen. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Nuorten Maraton kokoaa kaupungin kaikki vuosina 2009–2011 syntyneet lapset ja nuoret hyvän mielen liikuntatapahtumaan.

Kaikki saavat kierroksesta ajan, mutta kilpasarjalaisia lukuun ottamatta aika jää jokaisen omaksi tiedoksi.

Tapahtuman tarkoitus on tarjota mukava liikuntakokemus ja herättää samalla keskustelua kestävyysliikunnan merkityksestä lasten ja nuorten kasvun ja hyvinvoinnin tärkeänä rakennuspalikkana.

Tapahtuman lähtö, maali ja alkulämmittelyt ovat Lutakonaukiolla. Noin viiden kilometrin reitti kulkee Jyväsjärven Rantaraittia Mattilanniemeen, josta jatketaan Ylistön sillan kautta järven toiselle puolelle Rantaraittia pitkin Kuokkalan sillalle ja siitä takaisin Lutakonaukiolle.

Tapahtumaan osallistuvat kaikki Jyväskylän 5.–7. vuosiluokkien lapset ja nuoret. Kilpasarjaan on ilmoittautunut noin 400 osallistujaa ja kaikissa muissa lähdöissä on mukana yli tuhat osallistujaa per lähtö. Tapahtuma on osa koulupäivää.

Ennen jokaisen ikäluokan lähtöä alkulämmittelyn vetää Johannes Hatsolo Hattunen. Jyväskyläläislähtöinen Hattunen kuuluu Suomen breakdancen maajoukkueeseen, jolla on tähtäin Pariisin Olympialaisissa. Hatsolo lähettää lapset ja nuoret matkaan sekä lähtee itse mukaan tsemppaamaan viimeisessä lähdössä 7.-luokkalaisia.

Reitille lasten ja nuorten kanssa lähtee myös iso joukko jyväskyläläisurheilijoita. Mukana ovat muun muassa Jyväskylän Kiri ja Jyväskylän Lohi, suunnistusseura Suunta Jyväskylä, jääpallon Bandyliigakauteen parhaillaan valmistautuvasta JPS:n edustusjoukkue ja Kakkosessa pelaava Komeettojen edustusjoukkue sekä yksilöurheilijoita. Myös reitin varrelle on luvassa tsemppihenkistä oheisohjelmaa.

Nuorten Maratonista halutaan Jyväskylään vuotuinen tapahtuma. Kolme ikäluokkaa kerrallaan tavoittavasta liikunnan massatapahtumasta halutaan tehdä syksyn piristys ja positiivinen puheenaihe. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Keski-Suomen Liikunta, JKU ja Jyväskylän kaupunki.