Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JYP tavoittelee nopeaa nousua kellarikerroksesta

Palauttaako uusi valmennustiimi kurin ja nuhteen Jyväskylään?

Radio Keskisuomalaisen jääkiekkoasiantuntijat Turo Teittinen ja Mikko Kalteva vastaavat tiukkoihin JYPiä koskeviin väitteisiin.

JYP on eniten vahvistunut joukkue Liigassa suhteessa viime kauden joukkueeseen.

Mikko Kalteva: Osittain olen samaa mieltä. JYP on ehdottomasti kokonaisuudeltaan eniten uudistunut ryhmä. JYPille ominainen tukeva ”omien poikien runko” on nyt viimeistään tiessään ja paikalle on hankittu laatupelaajia, joiden yksi iso tehtävä on toimia suunnannäyttäjinä nuorisopuolen ryhmälle. Vaikea sanoa, tarkoittaako se kovinta vahvistumista.

Turo Teittinen: JYP ja Kärpät ovat selvästi kaksi eniten vahvistunutta joukkuetta Liigassa. Makuasiaksi menee kumpaa pitää enemmän vahvistuneena. JYPissä hyökkääjät ja maalivahtiosasto ovat vahvistuneet, mutta pakisto kaipaa vielä ainakin yhtä uutta pelaajaa, jotta sen kohdalla voitaisiin puhua vahvistumisesta.

Jukka Rautakorven johtama valmennustiimi palauttaa Jyväskylään kurin ja nuhteen. Se on täsmälääke JYPin viime vuosien ongelmiin.

MK: Vaatimustaso ja kuri on varmasti jälleen siinä tilassa, jossa sen pitääkin menestystä hamuavalla joukkueella ollakin. Lisäksi kaksikon, Rautakorpi-Ville Nieminen, auktoriteetti riittää takaamaan työrauhan heille myös ylhäältä tai ulkoapäin tulevien paineiden osalta.

TT: Tavallaan allekirjoitan. Myös Jukka Ahvenjärven vahvuuksiin kuuluu kyllä vaatimustason ylläpitäminen, mutta tuoreus, mitä uusi valmennustiimi on toimintaan tuonut, näkyy myös kiristyneenä vaatimustasona. Vaatimustasoa nostaa myös laajemman pelaajaringin tuoma kilpailutilanne. Muutenkaan en pitänyt viime kaudella JYPin ongelmana kurittomuutta, eikä menestys yrityksen puutteesta jäänyt kiinni. Kokonaisuutena uusi valmennustiimi vaikuttaa kuitenkin erittäin hyvin roolitetulta sekä monipuolista osaamista ja hyviä tyyppejä sisältävältä.

Isojen satsauksien vuoksi JYPin on menestyttävä heti ensimmäisenä vuonna, jotta projektin uskottavuus säilyy. Minimitavoite on puolivälieräpaikka.

MK: Täysin samaa mieltä. Fasiliteettien ollessa rajalliset on vaikea kuvitella jyväskyläläisyleisön innostuvan kiekosta, jos peli ei lähde kulkemaan pudotuspelien vaatimalla tavalla.

TT: Samaa mieltä. Aina kun joukkueeseen satsataan näin reilusti isommin, myös odotukset kasvavat. Mitään pikavoittoa Jyväskylässä ei kuitenkaan odoteta, vaan pitkän aikavälin suunnitelma on myös olemassa. Satsaukset jatkuvat menestyksestä huolimatta, mutta yleisön mukaan saamiseksi on joukkueen myös voitettava edellisiä kausia enemmän. Puolivälierissä olisi pystyttävä taistelemaan myös uskottavasti. Mitalipelit voi olla vielä liikaa vaadittu.

Sami Niku tulee olemaan Liigan paras puolustaja.

MK: Pistetään Samille paineita ja kompataan tätä. Samilla on kaikki ominaisuudet huippuluokkaa, joten miksi ei. Siihen ei tarvita edes kevätjuhlaliikkeitä, Samin peruspelaaminen ja onnistunut ylivoima riittäisi.

TT: Puolustajien kärkijoukossa Sami varmasti tulee olemaan, mutta Liigan parhaan puolustajan palkinnosta käydään todella kova kilpailu. Koska Liigaan on palannut useita kovan tason kotimaisia puolustajia ja uutena nimenä tulee esimerkiksi David Rundblad, on Nikun onnistuttava kokonaisvaltaisesti aiempaa vakuuttavammin. Ominaisuudet on olemassa ja niitä on ennenkin nähty väläyksittäin. Nyt toivotaan tasaisuutta. EHT-tason maajoukkuemies Niku vähintään on.