Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Prideliput liehuvat koko viikon

Jyväskylä Pridea vietetään 5.–11.9. Esimerkiksi Jyväskylän Seta ry on järjestänyt koko viikolle erilaista ohjelmaa, ja lauantaina 10.9. on Pride-kulkue sekä puistojuhlat Lounaispuistossa.

Kulkue järjestäytyy Kirkkopuistossa lauantaina kello 11 alkaen, ja kulkue lähtee liikkeelle kello 12. Puistojuhla on kello 13–16.30.

Avajaispuheen pitää Jyväskylä Pride 2022 -tapahtuman suojelija, Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Saarikoski.

Sateenkaarevaa historianhavinaa -näyttely on yliopiston kirjaston näyttelytilassa. Näyttely esittelee Seminaarinmäen kampuksen ja yhteisön sateenkaarevia vaiheita vuosituhannen vaihteessa.

Keskiviikkona yliopistolla pureudutaan Pride-viikon teemaan ja keskustellaan ystävyydestä ja yhteisöllisyydestä yliopistoyhteisössä. Keskustelijoina paneelissa ovat yliopistontutkijat Tuija Saresma ja Hannele Harjunen Jyväskylän yliopiston nykykulttuurin ja sukupuolentutkimuksen puolelta, JYYn edustajiston puheenjohtaja Elma Hyöky sekä JKL Seta ry:n puheenjohtaja Petri Janhunen.

Tapahtuma järjestetään Ruusupuistossa kello 17–18, ja sitä voi seurata paikan päällä tai striimin välityksellä yliopiston verkkosivuilla.

Jyväskylän Pride-viikon päätöspäivänä sunnuntaina 11.9. kello 16 on sateenkaarimessu Kaupunginkirkossa.

– Pidän hyvin tärkeänä, että kaikki ihmiset, myös seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolisesta identiteetistä riippumatta, voivat kokea olevansa tervetulleita messuihimme. Sateenkaaren monien värien näen viittaavan Luojan luomistyön moninaisuuteen ja kauneuteen, Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala sanoo.

Prideliput liehuvat viikon ajan Hannikaisenkadulla sekä yliopiston kampuksella.