Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Amarillo on nähnyt kolme vuosikymmentä Kolmikulmassa

Kolmikulman tiloista neljännes on tyhjillään.

Ravintola Amarillo on toiminut Kolmikulmassa vuodesta 1991, eikä ravintolalla ole suunnitelmia jättää pitkäaikaista paikkaansa. Ritva Viskari on nähnyt Amarillon arkea ravintolapäällikkönä lähes 10 vuotta. Nyt hän on siirtymässä uusiin tehtäviin Osuuskaupalla.

Viskarin mielestä paikka Aren aukion reunalla on ollut ravintolan kannalta varsin toimiva.

– Amarillo on ollut tässä kyllä tosi pitkään. Mielestäni paikka on oikein hyvä, mutta tietysti Jyväskylän kaupunki on pikkuisen jo keskittynyt ihan tuohon kävelykadun varteen. Meille on kuitenkin hirveän helppo tulla. Asiakkaat tietävät, millainen Amarillo on, ja mitä meiltä saa. Terassimme on hyvällä ja aurinkoisella paikalla.

Vuosien varrella ravintolaa on päivitetty vastaamaan aikaansa niin sisustukseltaan kuin ruokalistaltaankin. Kirkasta retroväritystä päivitettiin muutama vuosi sitten raikkaammaksi, ja myös ruokapuolta on kehitetty.

– Konseptimme päivittyi 2018, kun koko ketju uudistui. Miljöö on muuttunut ihan toiseksi ja mielestäni viihtyisämpään suuntaan. Aiempi uudistus oli 2007. Silloin tyyli oli hyvin oranssi, varmaan omana aikanaan ihan puhutteleva, mutta nykyään sisustuksessa on enemmän värejä ja sisustuselementtejä. Myös ruokalista on pikkuisen muuttunut, meiltä saa burgereita ja vielä jonkin verran texmex-annoksia.

Viime aikoina Viskari on iloinnut siitä, että ravintolat ovat saaneet taas toimia normaalisti pitkään kestäneiden, koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten jälkeen.

– Ihanaa, että ollaan päästy ravintolasuluista ja aukiolorajoitteista pois. Päästään taas toimimaan normaalisti ja tarjoamaan asiakkaille hyvää ruokaa, juomaa ja palvelua. Asiakasmäärissä ei olla palattu ihan vuoden 2019 tasolle, mutta toki siihen vaikuttaa kilpailutilanne paljon. Hienoa, että ihmiset ovat kuitenkin palanneet ja näkee, että ravintoloiden olemassaololle on tarvetta.

Kolmikulman keskuksen toiminta ei Viskarin mukaan oikeastaan vaikuta ravintolan arkeen. Hänestä on kuitenkin kaikkien etu, että Kolmikulmassa olisi vetovoimaisia liikkeitä, jotka toisivat asiakasvirtaa.

– Liikkeet ovat vähentyneet Kolmikulmasta kuten muualtakin keskustasta. Ravintolat ja kauppa sekä yöaikaan London vetävät asiakkaita.

Viskarin mielestä keskusta-alueella olisi kaikkiaan kehitettävää edullisten parkkipaikkojen tarjonnassa.

– Tällä hetkellä keskustaan on haastavaa jättää auto, ja se tulee myös aika kalliiksi.