Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kapellimestari Sakari Oramo puhuu salin merkityksestä muusikoille

Maanantaina keskustellaan kirjastolla konserttisalista.

Toiveena soiva sali on teemana Jyväskylä-Seuran ja Jyväskylä Sinfonian järjestämässä yleisötilaisuudessa maanantaina 5.9. kello 18 pääkirjaston Minnansalissa. Samalla pohditaan Jyväskylä Sinfonian matkaa teatteritalosta Paviljonkiin ja keskustellaan yhteisestä unelmasta. Eli mitä soiva sali tarkoittaa musiikin, yleisön ja muusikoiden kannalta?

Kapellimestari Sakari Oramo kertoo kokemuksiaan eri salien akustiikasta ja sen vaikutuksesta työskentelyyn. Oramo johtaa luentoviikolla Jyväskylä Sinfonian syyskauden avajaiskonsertin keskiviikkona 7.9.

Muusikon näkemyksen tuovat esiin Jyväskylä Sinfonian fagottisektion Sanna Wihinen ja Emil Fuchs.

Parhaillaan valmistellaan Jyväskylän Paviljongin salin akustiikan uudistamista, jotta Jyväskylä Sinfonia voi siirtyä Paviljonkiin konsertoimaan tammikuusta 2024 alkaen.

Tämänhetkistä tilannetta ja suunnitelmia esittelevät Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila sekä Jyväskylän Tilapalveluista suunnittelupäällikkö Kaisa Jokinen. Tilaisuuden juontaa Jyväskylä-Seuran puheenjohtaja Helinä Mäenpää. Luennon loppuun on varattu aikaa keskustelulle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jyväskylä-Seura tekee kotiseuturetken Tikkakoskelle keskiviikkona 7.9.

Retken oppaana toimii tikkakoskelainen, sanomalehti Keskisuomalaisen varapäätoimittaja Inkeri Pasanen. Matkalla tavataan myös Tikkakosken historiaa hyvin tunteva Pertti Juutilainen. Ilmavoimamuseolla oppaana on museon johtaja Kai ­Mecklin.

Matkalla kierrellään eri puolilla Tikkakoskea ja kahvitellaan Herkkulauantaissa.

Lähtö on kello 16.30 Jyväskylän matkakeskuksen Saapuneet-laiturista. Retki on maksullinenen.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 5.9. kello 13 sähköpostilla puheenjohtaja@jyvaskylaseura.fi.