Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jos uuden auton hankinnalla on kiire, saa Mitsubishin alleen nopeasti

Nissanin saa aika nopeasti, mutta Mitsubishin tosi vilkkaasti. Koeajossa Eclipse Cross.

Tällä hetkellä autojen toimitusajoissa tuntuu olevan kahta ääripäätä – jäätävän hidas tai jäätävän nopea. Teimme autoliikkeisiin galluppia toimitusajoista, ja koeajoimme uuden auton, minkä saa varmuudella nopeasti.

Siinä missä Nissanille luvataan jopa kahden kuukauden toimitusaikaa muille kuin varastoautoille, laittaa Mitsubishi paremmaksi: Jos toimitusaika on jopa kaksi kuukautta, on tällöin pitänyt tilauskaavakkeeseen rastittaa paras mahdollinen varustetaso ja erikoisväri. Jos perusväri ja perusvarusteet riittävät, autonsa voi saada jopa kuukaudessa.

Koeajoimme Mitsubishi Eclipse Crossin. Sen varastotilanne on hyvä, joten autonsa saa todennäköisesti vieläkin nopeammin, jos varustelultaan sopiva yksilö maasta löytyy.

Kyseessä on nelivetoinen lataushybridi, jonka päästöt on saatu puristettua 46 grammaan sadalle kilometrille. Auton hinta on 45 219 euroa, ja varusteissa on esimerkiksi tummat takalasit, peruutuskamera ja ilmastointiautomatiikka. Halvimmillaan auto maksaa 38 390 euroa.

Jos perusväri ja perusvarusteet riittävät, autonsa voi saada keskimäärin jopa kuukaudessa.

Ajoasento löytyy penkistä sähkösäädöillä ja ratista käsisäätöjen kautta. 170-senttinen koeajokuski saa ajoasennon kohdilleen mielekkyyden rajoissa. Hallintalaitteiden sijoittelu on järkevää.

Taajamassa auto on leppoisa ajaa, ja paketti tuntuu olevan tasapainossa. Myös moottoritiellä meno on toimivaa. Ei valittamista. Auton takapenkillä toimittaja kävi valokuvan ottamisen verran. Tilaa on sen verran, että homma toimii arkikäytössä.

Ajoakun koko on 13,8 kilowattituntia. Se tarkoittaa kelistä riippuen noin 45 kilometrin sähköistä toimintamatkaa.

Auton voimalinja on tuttu isommasta Outlander PHEV:stä, missä polttomoottorin tärkein tehtävä on tuottaa energiaa sähkömoottoreille, mitkä sitten liikuttavat autoa. Sähkömoottoreita autossa on kaksi: edessä 82- hevosvoimainen, takana 95- hevosvoimainen.

Eclipse Crossin yksi ehdottomastiv mainittava ominaisuus on vetopaino – perään saa laittaa 1500 kiloa painavan asuntovaunun, trailerin tai muun vastaavan.

Silmämääräisesti arvioiden tavaratilassa saisi olla aavistuksen enemmän tilaa, mutta muotoilultaan tavaratila on kuitenkin järkevyyden rajoissa. Tavaratilan koko on 359 litraa, ja kattoon asti lastattuna 471 litraa.

Mitsubishi Eclipse Cross ehti uudistua vuoden 2021 puolella. Auto saattaa äkkiseltään tuntua tavalliselta, mutta moni asia on kunnossa: hinta, käytännöllisyys ja toimitusaika.