Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten Lystin syksy käynnistyy Muumi-perheen lauluretkellä

Jyväskylässä on syksyllä tarjolla lapsiperheille monia tapahtumia. Eri puolille kaupunkia levittäytyvän Lasten Lystin ohjelmasta löytyy elokuvia, teatteria, tanssia, musiikkia, näyttelyitä ja monipuolista tapahtumatarjontaa.

Lounaispuistossa kuullaan tiistaina 23.8. kello 17.30 Muumiperheen lauluretki -konsertti, jossa esiintyvät Soili Perkiö, Eija Ahvo ja Markus Bäckman yhdessä Loiskis-orkesterin kanssa. Ainutlaatuisessa konsertissa lähdetään retkelle EMMA-palkittujen muumilaulujen pariin. Liput ostetaan kymmenellä eurolla Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta.

Elokuun viimeisenä viikonloppuna Jyväskylään saapuvat taidekasvattajat Emma Rapala ja Iisa Juva ohjaamaan tapahtumapäiviä vauvoille ja lapsille. Leikki leikkinä – ideoita lapsiperheiden luoviin hetkiin -teoksen tekijät ohjaavat vauvaperheille maksuttoman Kulttuurineuvolan perhevalmennuksen 26.8. Jyväskylän taidemuseolla (pakollinen ennakkoilmoittautuminen) ja 27.8. he järjestävät Leikki leikkinä -askartelupajoja keskustassa sijaitsevassa Kortteli Klubissa. Liput 10 euroa Jyväskylän kaupungin verkkokaupasta.

Myös seuraavalla viikolla on luvassa ohjelmaa perheen pienille, kun 31.8. Kortteli Klubilla vietetään TaidePiiLOn, sirkuksen ja leikkien täyteistä maksutonta lasten päivää.

Kuvittaja, lastenkirjailija ja animaattori Camilla Mickwitz loi 1970–80-luvuilla värikkään maailman lastenkirjojensa Jasonin, Emilian ja Mimosan kautta. Jo edesmenneen Mickwitzin alkuperäisteokset tulevat tänä syksynä esille Jyväskylään.

Camilla Mickwitz – lapsuutta etsimässä -näyttely nähdään kolmessa kohteessa yläkaupungilla 23.9. alkaen: Jyväskylän kaupunginkirjaston lastenosastolla, Kulttuuritalo Villa Ranassa ja Jyväskylän taidemuseon Ilmiö-tilassa.

Lasten Lystin esitteitä on saatavilla muun muassa kaupungin kirjastoissa, museoissa ja neuvoloissa. Monipuolisesta kulttuuritarjonnasta löytyy lasten tapahtumien lisäksi muun muassa museoiden, kirjastojen ja Kulttuuritalo Villa Ranan tapahtumia, esityksiä ja työpajoja.