Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teeleidi ja Fingerpori aloittivat yhteistyön – tämä strippi sytytti kipinän

Jyväskyläläinen Teeleidi ja Fingerpori ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tuloksena syntyi Fingerporin perusTEET -sarja.

Idea yhteistyöhön syntyi, kun Teeleidin yrittäjä ja vankkumaton Fingerpori-fani Anne Savela näki stripin, jossa Fingerporille tuttuun tapaan leikiteltiin sanoilla ja kyseltiin perusteen perään.

– Otin yhteyttä Fingerporin markkinointiin ja siellä innostuttiin ajatuksesta. Keväällä ryhdyttiin hiomaan tuotteita, Savela kertoo.

Teeleidin väki sai keksiä Fingerporin hahmoille omat teet. Ideoinnin tuloksena syntyi esimerkiksi Rivo-Riitan persikkatee ja Heimo Vesan Tee se itse -tee. Alkuvaiheessa omat tuotteensa saivat myös itsensäpaljastaja Asko Vilenius ja kaupunginjohtaja Homelius. Teesarja on saamassa myöhemmin jatkoa.

– Fingerporin tyyliin kuuluu olla vähän kaksimielinen, mutta taiteilla hyvän maun rajoissa. Siinä oli haastatte myös meille, kun ideoimme tuotteita. Fingerpori on kuitenkin enemmän meidän tyylistä kuin esimerkiksi Muumit, Savela toteaa.

Sarja julkaistaan torstaina. Jyväskylässä perusteitä voi ostaa tällä viikolla Seppälän Citymarketista ja ensi viikosta lähtien myös muista kaupoista.

– Perusteet on otettu todella hyvin vastaan. Fingerpori on selvästi ollut taikasana, joka herätti kumppaneiden kiinnostuksen, Savela kertoo.