Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paraatiaukion pysäköintihallin valmistelutyöt vaikuttavat keskustassa liikkumiseen

Paraatiaukion alle tulevan pysäköintihallin rakentamiseen liittyvät työt muuttavat kulkureittejä Kirkkopuiston ympäristössä perjantaista 12.8. alkaen kahdeksi vuodeksi.

Torstain ja perjantain välisestä yöstä alkaen yleiseltä liikenteeltä on suljettu Vapaudenkatu Asemakadun ja Gummeruksenkadun välillä sekä Kilpisenkatu Kauppakadun ja kaupunginteatterin välillä. Myös Vapaudenkadun ja Gummeruksenkadun risteysalue on suljettu, joten Gummeruksenkatua ei voi ajaa läpi.

Alkuvaiheessa ajoneuvoliikenne katkaistaan risteyksistä, mutta kevyelle liikenteelle jää reittejä käyttöön vielä joksikin aikaa. Alkuvaiheessa myös työmaan viereisten kiinteistöjen kulku nykyisiin ajoneuvoliittymiin säilyy.

Kun kiinteistöjen uudet kulkureitit on saatu rakennettua, pääosin Paraatiaukiolle ja Vapaudenkadulle sijoittuva työmaa-alue laajenee lopulliseen laajuuteensa syyskuun aikana. Tällöin myös kevyen liikenteen läpikulku katkaistaan.

Toistaiseksi kaupungintalon pysäköintipaikalle pääsee normaalisti ja pääoven eteen pääsee kävellen. Kaupunginteatterin lippupisteelle ja ovelle pääsee toistaiseksi kävellen. Saattoliikenne teatterin eteen ei ole mahdollista, mutta se voidaan tarvittaessa tietyin järjestelyin mahdollistaa muutamaksi viikoksi. Teatterin kulkuun on tulossa muitakin muutoksia.

Kaupunginteatterin saattoliikenne ja kaupungintalon ajoneuvoliikenne kulkee myöhemmin Hannikaisenkadulta korttelin sisäpihan kautta kaupungintalon parkkipaikalle ja sen viereen tehtävälle pienelle laajennukselle.

P-Paraati sijoittuu Gummeruksenkadun ja Kilpisenkadun väliselle alueelle Vapaudenkadun varrelle, Kirkkopuistoon kuuluvan Paraatiaukion alle. Varsinainen pysäköintihallin rakentaminen käynnistyy vasta vuoden 2023 alussa, mutta rakentamiseen liittyvät johtosiirrot alkavat jo elokuun aikana.

Johtosiirtojen vuoksi Vapaudenkadun ja Kilpisenkadun välinen risteys avataan ja joukkoliikenne Vapaudenkadulla estyy, minkä vuoksi Jyväskylän paikallisliikennekeskus siirtyi keskiviikkona 10.8. tilapäisesti Vapaudenkadulta Asemakadulle.

Vapaudenkadulla Forumin edusta jää linja-autoliikenteen pikkubussien ja taksien kääntöpaikaksi. Liikenteeltä suljetut kadut avataan yleiselle liikenteelle uudestaan elokuussa 2024.