Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaajakosken kohinat rantautuu Varassaareen uusin esityksin – Säynätsalopäivillä retkeillään ja tanssitaan

Vaajakosken kohinoissa uutta on ainakin lasten areena ja mystinen Taidesaari-tapahtuma. Säynätsalopäivillä viihdytään retkeillen, tanssien ja urheillen.

Keskiviikkona alkaa viiden päivän mittainen Vaajakosken kohinat -tapahtuma. Ohjelmassa on muun muassa musiikkia, taidetta, kirppistelyä ja liikuntaa monenikäisille. Tapahtuman avaa FC Vaajakosken ja JJK:n jalkapallo-ottelu Vaajakosken urheilukentällä.

 Tänä vuonna lapsille on paljon ohjelmaa, ja toritapahtumaa on yritetty suunnata entistä enemmän lapsiperheille, kertoo Vaajakosken Kohinat ry:n puheenjohtaja Antti Kolu.

Naissaaren perinteisen toritapahtuman yhteydessä on lasten areena, jossa pääsee hyppimään pomppulinnassa, ottamaan kasvomaalauksia ja ratsastamaan ponilla. Vaajakosken urheilukentällä kilpaillaan tuttuun tapaan lasten olympialaiset.

Naissaaren kesäteatterin lavalla paljastetaan uusi ”Vaajakosken kohisija”, joka saa kasteen vesiletkusta. Viime vuonna kohisijaksi valittiin pitkän palokuntauran tehnyt ja Vaajakosken tapahtumia dokumentoinut Esa Simpanen. Kolu haluaa nostaa esille myös tämän vuoden kulttuuritarjontaa.

– Varassaaren uusi Taidesaari-tapahtuma ja Esa Simpasen elokuvakooste ovat kiinnostavia. Asukasilta taas on tärkeä Vaajakosken kehittämisen kannalta.

Perjantain ja lauantain Taidesaari-tapahtumassa on luvassa ainakin taideteoksia, didgeridoo-soittimen demonstrointia, joogaa ja kirppistelyä. Lauantai-iltana on myös k-18-esityksiä: butoh-tanssia, shibaria ja burleskia.

Ohjelmaan pääsee tutustumaan tarkemmin tästä.

Torstaina alkaa myös toinen runsasohjelmainen tapahtuma, Säynätsalopäivät. Tapahtuma jatkuu ensi viikon maanantaihin saakka. Ohjelmassa on muun muassa retkeilyä Muuratsalossa, perhepiknik ja lasten olympialaiset sekä taide- ja valokuvanäyttelyitä, yhteislaulua ja herkuttelua. Kaikkiin tilaisuuksiin Sikajuhlia lukuunottamatta on vapaa pääsy.

Lauantaina on kaikkein eniten tilaisuuksia. Ohjelma alkaa aamusta yhdeksän kymmenen aikaan, ja illalla on Säynätsalon Riennon 100-vuotisjuhlatanssit, jotka kestävät varmaan yli kymmenen, kertoo Säynätsaloseuran sihteeri Jarkko Mänttäri.

Tapahtuman pääjuhlassa Juurikkasaaressa julkistetaan vuoden säynätsalolainen eli Säynätsalon ”Hanna” tai ”Valtteri”. Kunnianimet tulevat Säynätsalon tehtaat perustaneen Johan Parviaisen lapsista, jotka johtivat isänsä jälkeen tehdasta.

Vuoden säynätsalolaiseksi valitaan ihminen, joka on pidemmällä aikavälillä ansioitunut Säynätsalossa. Hän saa kunniakirjan ja puusta tehdyn palkinnon, Mänttäri sanoo.

Sunnuntaina Muuratsaloon tehdään peräti kaksi retkeä, jo aiemmilta vuosilta tuttu kävelyretki sekä tänä vuonna myös maastopyöräretki. Kunnantalolla on sunnuntaina avoimet ovet, ja sinne saapuu kirjailijavieraaksi muuratsalolainen Iikka Hackman. Maanantaina Säynätsalopäivät päättyy lasten yleisurheilun juhlakisoihin.

Säynätsalopäivien tarkempi ohjelma löytyy tästä.

Vaajakosken kohinat 10.–14.8. ja Säynätsalopäivät 11.–15.8.