Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kukkaloistoa ja kullan kimallusta Toivolan vanhalla pihalla – floristisin tilateoksin juhlistetaan 90-vuotiasta Kukkakauppiasliittoa

Floristiset tilateokset ovat osa Kukkakauppiasliiton juhlavuoden haastetta.

Toivolan vanhalla pihalla on elokuun ajan nähtävissä kaksi floristista tilateosta, jotka ovat osa Suomi kukkii Hangosta Nuorgamiin -haastetta. Kukkateoksin juhlistetaan 90-vuotiasta Suomen Kukkakauppiasliittoa.

Hanna Vehkalampi, Elina Pehkonen, Pia Hokkanen, Marika Vanhala ja Hanna Tervakangas Kukkakauppiasliiton Keski-Suomen piiristä loihtivat Toivolaan värikkään ja rehevän kukkaseinän. Floristimestari Hanna Vehkalampi kertoo ajatuksesta Toivolan kesä -teoksen taustalla:

– Koska alamme perustuu paljon leikkokukille, halusimme ne päärooliin, vaikka kaikki eivät pysy kauniina kuukautta. Ideamme oli tehdä teoksesta todella kukkarunsas ja antaa sen kuivua sen näköiseksi kuin se kuivaa. Joissakin kukissa on vesisuppilo sen takia, että teos kuitenkin säilyisi mahdollisimman hyvännäköisenä Toivolan elokuun tapahtumien aikana.

Liitto toivoi, että teoksen pohjana käytettäisiin luonnonmateriaaleja, joten pohjaksi laitettiin luonnosta kerättyä järviruokoa, luonnonoksia ja jättitataria omasta pihasta. Lisäksi teoksessa on valtavasti leikko- ja ruukkukukkia kuten neilikoita, auringonkukkia, hortensioita, timanttiananaksia ja perhoskämmekkäorkideoita. Vihreyttä tulee esimerkiksi peikonlehdistä ja värjätystä ruskuksesta ja unelmasta, jotka jäävät vihertämään myös teoksen kuivuessa.

Oman tilateoksensa Toivolaan toteuttivat myös Gradia Jämsän floristiopiskelijat Päivi Pitkäniemi, Sanna Luukkonen, Paula Kuivakangas, Anne Linkaja, Asta Kaijankangas ja Pirjo de Graaff. Opettaja Katri Gummerukseen otettiin yhteyttä Kukkakauppiasliiton Keski-Suomen piiristä ja kysyttiin, haluaisivatko opiskelijat tehdä tilateoksen Toivolan porttiin.

– Opiskelijat olivat hyvin innostuneita. Meillä sattuu syksyisin olemaan aina viikko, jolloin käsitellään tilatöitä ja tilan käsittelyä, joten tämä oli oivallinen mahdollisuus.

Toteutuksessa lähdettiin liikkeelle luonnonmateriaalien ja lähellä kasvavien materiaalien hyödyntämisestä. Golden Gate Keski-Suomi -teoksessa on muun muassa pajua, jänönhäntää, laukan siemenkotia sekä opiskelijoiden keräämiä luonnonheiniä.

– Tukusta tilattiin kuismanmarjoja, neilikkaa, hiukkasen krysanteemia ja artisokkia. Muutama iso peikonlehti maalattiin kasveille soveltuvilla väreillä kullanväriseksi. Kultainen teema tuli paitsi portista ja teoksen nimestä, myös MM-rallista ja Kukkakauppiasliiton juhlavuodesta.