Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylän Valossa pelataan pesistä myös kuntoillen

Starttipesikseen odotettiin kahtakymmentä harrastajaa ja paikalle tulikin liki 60.

Jyväskylän Valo on järjestänyt Kuokkalan Yrttisuolla pesäpallotoimintaa miehille ja naisille jo vuosien ajan, ja vastikään mukaan on tullut myös sekajoukkue. Valo on monilajiseura, mutta erityisesti pesäpallotoiminnan ideana on ollut se, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

– Erityisesti pesäpallossa olemme keskittyneet matalan kynnyksen toimintaan. Haluamme panostaa siihen, että kaikki voivat tulla mukaan taitotasoon katsomatta, ja maksutkin pidetään sillä tasolla, ettei harrastaminen jäisi siitä kiinni, Valon varapuheenjohtaja Sini Siekkinen sanoo.

Siekkinen kertoo, että pesäpallotoiminta aloitettiin naisissa uusiksi 2016 ja pari vuotta myöhemmin joukko oli pakko jakaa kahtia, koska tasoero alkoi kasvaa liian isoksi.

Haluamme, että kaikki voivat tulla mukaan taitotasoon katsomatta.

Sini Siekkinen

Starttipesis-ryhmässä käydään läpi pesäpallon alkeita ja Kovat luulot -ryhmässä keskitytään enemmän pelaamiseen. Kun toiminta käynnistettiin, ensimmäisiin harjoituksiin odotettiin noin 20 henkeä. Ensimmäisiin harjoituksiin tuli 56 henkeä. Jäsenten ikähaarukka vaihtelee teini-ikäisistä varttuneisiin aikuisiin, joten mukaan pääsee ikään katsomatta. Harjoituksia järjestetään 1–3 kertaa viikossa, ja yksi aktiivisista kävijöistä on Piia Myllyselkä.

– Olen nyt neljättä kesää joukkueessa mukana. Olin miettinyt, että olisi kiva pelata pesäpalloa, mutta sitä on vaikea pelata yksin tai kaksin. Harjoituksissa on kannustava meininki.

Valon seura-arki pyörii talkootoiminnalla, mikä tarkoittaa pitkiä päiviä vastuuhenkilöille. Pesäpallojaostossa on mukana tällä hetkellä noin 200 henkeä, ja ajoittain ilmoittautuminen kursseille on ollut pakko sulkea. Oman osansa työkuormasta kantaa myös Siekkinen.

– Itsekin pelaan maakuntasarjan joukkueessa, ohjaan harjoituksia harrastepesiksessä ja olen seuran varapuheenjohtaja, joten joka päivälle riittäisi hommaa. Kaipaamme yhä lisää tekijöitä, jotta homma ei kaatuisi, jos joku poistuu, Siekkinen sanoo.

Monitoiminainen ei silti murru kuorman alle, vaan nauttii hommastaan. Mikä siis on se palkitseva asia, joka saa jatkamaan seuratoiminnassa mukana?

– Palkitsevin osa tätä harrastusta on mukana olevat ihmiset. He ovat innokkaita oppimaan ja kehittyvät jatkuvasti, mistä tulee hyvä mieli, Siekkinen toteaa.

Valon pesäpallotoiminta ajoittuu keväästä syksyyn. Tänä vuonna kausi huipentuu yhdessä Pesäpalloliiton ja eri seurojen kanssa järjestettävään sekapesisturnaukseen 11.9.