Lauantaina voi katsoa 12 tuntia kesäteatteria Mämminiemessä

Haukanmaan kesäteatteri valmistaa Jyväskylään Mämminiemen ulkoilualueelle koko päivän kestävän esitystapahtuman KATO. Lauantaina 6.8. kello 10–22 tapahtuva KATO on luontoretken ja taidekokemuksen yhdistelmä, jossa saa katsoa, kokea ja halutessaan osallistua. Esitys kestää 12 tuntia, ja sitä voi seurata haluamansa ajan.

Esittävien taiteiden kollektiivi Haukanmaan kesäteatteri asuttaa Mämminiemen ulkoilualuetta neljän ja puolen päivän ajan, keskiviikosta sunnuntaihin 3.–7.8. Heidän työskentelyään voi seurata alueella tuona aikana milloin tahansa, jos itse esityspäivänä ei pääse paikalle.

KATO-teos katsoo tekijöidensä mukaan rakastavasti sekä kriittisesti “suomalaisten erityistä luontosuhdetta”. Se myös pohtii ja ehdottelee, miten voidaan kehittää kestävämpiä tapoja olla rinnakkain, toisia lajeja riistämättä, itseämmekään ylikuluttamatta. Esitys ei kuitenkaan maalaile synkkiä kuvia tulevasta.

– Ennemminkin kokoonnumme juhlistamaan kestävää yhdessäoloa, teatterin koollekutsuja, sirkustaiteilija Lotta Rautakorpi kuvailee.

KATO on toinen osa Haukanmaan kesäteatterin luontoesityssarjaa. Vuonna 2021 nähtiin ensimmäisen Mämminiemi-teos Jälet, jossa tarkasteltiin luontoretken jättämiä jälkiä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut