Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nunnalan entisen leikkikoulun tiloihin taidekäsityötä ja koneneulonnan kursseja

Kalervonkadulla vietettiin perjantaina Nunnalan neulojat -putiikin avajaisia. Entisen Katolisten sisarten leikkikoulun tiloissa on nyt pop up -taidekäsityömyymälä sekä koneneulonnan kursseja. Vuokrasopimus on alustavasti syyskuun alkuun, mutta sille toivotaan jatkoa. Nunnalassa neulovat Niina Friman, Sari Linna, Mia Korppi ja Katri Loponen.

– Perjantain avajaisissa oli tosi kivasti väkeä. Myös naapuruston ihmiset tulivat innoissaan katsomaan, kun kaksi vuotta tyhjänä olleeseen tilaan tuli uutta toimintaa.

Avajaisten yhtenä ohjelmanumerona neulottiin kolmella yhdistetyllä neulurilla suuri viltti, jonka sisään mahtuivat kaikki neljä Nunnalan neulojaa. Taidokas neuloja voi tehdä koneella vaikka mitä. Friman itse on tehnyt upeita pitsisiä ilta- ja hääpukuja, mutta myös arkivaatteita.

Koulutukseltaan hän on vaatetusartesaani, visualisti, tilasuunnittelija ja käsityömestari. Hän sanoo, että käsityöllä itsensä elättäminen on mahdollista, mutta edellyttää omia ideoita ja tyyliä.

– Käsityö ei voi kilpailla teollisen kanssa, siksi pitää jollain tapaa poiketa kaupan tyylistä.

Putiikki on auki arkisin ja lauantaisin kello 12–18. Nunnalassa voi tutustua neulekoneisiin ilmaiseksi perjantaina 5.8. kello 16–18 ja maanantaina 8.8. kello 10–12. Elokuussa on myös maksullisia kursseja, jotka sopivat aloittelijoille. Kursseille on ilmoittauduttava etukäteen.