Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vielä ehtii Viitaniemeen polkuautoilemaan – "Täällä saa kuvitella, että on oikea auto"

Viitaniemen liikennepuiston virallinen kesäkausi kestää 9. elokuuta asti.

Heinäkuun viimeisellä viikolla Viitaniemen liikennepuistossa on mukavasti vilinää. ”Ajakaa, ajakaa!” eräs pieni kuski toitottaa, ja aikuinen muistuttaa, että nyt palaa kylläkin punainen valo ja pitää odottaa.

Hanna Vänskä on lastensa Iina ja Emma Tenhusen sekä kummipoika Kaapo Väätäsen kanssa kesän ensimmäisellä ajelulla liikennepuistossa. Hän kertoo, että puistossa tulee käytyä joka kesä ainakin kerran.

– Lapset tykkäävät tosi paljon. Puistossa opetellaan liikennesääntöjä, mutta hauskuus on mukana. Valvoja on paikalla, jos tulisi ongelmia.

– Täällä saa kuvitella, että on oikea auto, seitsemänvuotias Emma Tenhunen sanoo.

Täällä saa kuvitella, että on oikea auto.

Emma Tenhunen

Kahdeksanvuotias Kaapo Väätänen kuvailee ajopeliään ”punaiseksi perusautoksi”. Liikennesäännöt ovat puistossa tulleet tutuiksi.

– Stop-merkin kohdalla pitää pysähtyä ja kolmion kohdalla hiljentää ja katsoa kumpaankin suuntaan, hän tietää.

– Pitää aina katsoa autot ja kävelijät, nelivuotias Iina Tenhunen muistuttaa.

Viitaniemen liikennepuiston virallinen kesäkausi lähestyy loppuaan. Kaupungin polkuautot ovat käytössä vielä 9. elokuuta saakka puiston aukioloaikoina, jolloin ajelua valvovat puiston kesätyöntekijät. Muina aikoina puistossa saa ajaa omalla polkupyörällä.

19-vuotias Anni Olivia Pitkänen on valvonut puistoa koko kesän. Jokunen ruuhkapäivä kesään on mahtunut, mutta yleensä autoja ei ole tarvinnut jonottaa.

– Muutamia sellaisia päiviä on ollut, että on pitänyt huudella autoja takaisin ja pitää ajoaikaa. Muuten on saanut vapaasti ajella niin pitkästi kuin jaksaa.

Pitkäsen työhön kuuluu asiakkaiden auttaminen polkuautojen kanssa sekä puiston valvominen ja liikennesäännöistä muistuttaminen.

– Suurimmaksi osaksi ohjaamme pieniä, jotka saattavat unohtaa, kummalla kaistalla ajetaan tai kumpi on kiertosuunta liikenneympyrässä.