Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi ikäryhmä voi varata ajan neljänteen koronarokotukseen; sairastettu korona lasketaan yhdeksi rokotteeksi

Koronarokotteiden antaminen etenee Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla. Maanantaista 1.8. alkaen lääketieteellisiin riskiryhmiin kuulumattomat 70–79-vuotiaat voivat varata ajan neljänteen koronarokotukseensa.

Rokotteen haluaville suositellaan sähköisen ajanvarauksen käyttämistä. Tarvittaessa ajan voi varata myös puhelimitse oman alueen terveysasemalta. Linkki sähköiseen ajanvaraukseen ja terveysasemien puhelinnumerot löytyvät kaupungin verkkosivulta.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta. Sairastettu koronatauti lasketaan yhdeksi rokotteeksi. Jos henkilö on saanut esimerkiksi kolme rokotetta ja sairastanut taudin yhden kerran, ei hänellä ole tässä vaiheessa rokottamisen tarvetta.

Neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan portaittain aloittaen henkilöistä, joilla on suurin lääketieteellinen riski vakavalle koronataudille.

Seuraavaksi ajanvarausoikeuden saavat 18–69-vuotiaat lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt ja heidän jälkeensä vuoroon tulevat 60–69-vuotiaat, jotka eivät kuulu lääketieteellisiin riskiryhmiin. Näiden ryhmien ajanvarausoikeuden alkamisesta tiedotetaan aikanaan erikseen.

Ajan voi varata myös esimerkiksi kolmanteen rokotteeseen aikaisempien ohjeistusten mukaisesti. Ohjeistukset löytyvät kaupungin verkkosivulta. Koko ajan on mahdollista antaa aikaisempiakin rokotuksia, joita ei ole tähän mennessä otettu.