Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puistotorilla pääsee piknikille, muttei vielä leikkimään

Jyväskylän keskustan Puistotorin puisto ja siellä oleva tenniskenttä ovat taas leikkipaikkaa lukuun ottamatta asukkaiden käytössä. Puistotyömaan aidat puretaan mahdollisimman pian ja nurmikot viimeistellään paikalla olleiden aitojen kohdilta.

Puistotorin puiston kunnostuksen ensimmäinen vaihe päästiin aloittamaan suunniteltua ajankohtaa paljon myöhemmin, joten puistoa ei saatu valmiiksi alkuperäisen aikataulun mukaisesti viime vuoden aikana.

Kunnostus kattaa puiston alueet lukuun ottamatta leikkipaikkaa, joka kunnostetaan puistokunnostuksen toisessa vaiheessa.

– Leikkipaikka on Kalevankadun uusien kerrostalojen rakentamisen ajan työmaan varastoalueena. Leikkipaikka kunnostetaan alustavan aikatauluarvion mukaan vuonna 2024, Jyväskylän kaupungin viherrakennuttaja Timo Mattila arvioi.

Puiston kunnostuksella lisättiin viihtyisyyttä ja turvallisuutta muun muassa uusimalla valaistus ja avaamalla näkymiä. Puistotorista kaadetut puut hyödynnettiin ja niistä veistettiin hahmoveistoksia. Veistokset on tehnyt August Eskelinen.

Puiston keskipisteenä toimivaa keskusaukiota laajennettiin ja aukion keskelle siirrettiin puistossa ollut taideteos Leikkivät pojat. Puistoon asennettiin runsaasti penkkejä ja muutamia pöytäpenkki -yhdistelmiä puistopiknikkejä varten. Penkit palvelevat hienosti myös lähialueen päiväkotilaisia, jotka tekevät välillä pieniä retkiä puistoon.

Puiston kunnostustöiden yhteydessä puistoon toteutettiin kaksi hulevesien viivytysallasta, jotka hidastavat hulevesien virtaamista ja siten auttavat osaltaan Jyväskylän keskustan tulvaongelmien ehkäisyssä rankkasateiden aikana. Hulevesialtaat rakennettiin viime vuonna ja niihin istutettiin kosteikkokasveja, muun muassa keväisin kukkivia rentukoita, kulleroita ja lemmikkejä.

Puistotorin tenniskenttä oli suljettuna lähes vuoden ajan kentän ja sitä ympäröivän puiston uudistamisen vuoksi.

Kentän ympärille on rakennettu uudet aidat, myös rajat ja peliverkko on uusittu. Kentälle on asennettu valot, mikä mahdollistaa pelaamiseen hämärässä ja pimeällä myöhään syksyyn.

Jyväskylän kaupungin omistaman kentän ylläpidosta vastaa ARC-Tennis Jyväskylä ry. Seura vuokraa pelivuoroja kaikille tenniksen harrastajille päivittäin kello 7–23. Vuorovaraukset hoidetaan MATCHin varausjärjestelmässä, joka löytyy nettiosoitteesta www.matchi.se.