Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin matonpesupaikat ovat kaikkien käytettävissä – "Matonpesu on miehisenkin miehen hommaa"

Jyväskylän matonpesupaikoilla riittää kävijöitä läpi kesän. Kävijämäärät vaihtelevat sään mukaan.

Matonpesu on monelle mieleistä kesäpuuhaa. Keljonkankaan matonpesupaikalla ei ollut ruuhkaa viime viikolla, mutta kuunvaihteen lämpimämmät säät saattavat saada matonpesijät liikkeelle.

– Tykkään pestä itse mattoni, tulee puhdasta tai ainakin sinne päin. Täällä on usein mukavaa porukkaa, miehiä ja nuoriakin kavereita. Isot matot ovat painavia, niin kyllä tämä on miehisenkin miehen hommaa, Ritva Nyberg sanoo.

Jyväskylän kaupungin itsepalveluperiaatteella toimivat pesupaikat on viemäröity ja niissä on mattomankeli. Matonpesupaikoille on kytketty vedet syyskuun puoliväliin saakka.

Jyväskylän kaupungin puistomestari Jari Moilasen mukaan matonpesupaikoilla on kysyntää. Koska kaupungin pesupaikkoja saa käyttää maksutta kuka vaan, Moilanen muistuttaa, että käyttö on mukavampaa kun kaikille riittää tilaa.

– Eli huomioidaan muut käyttäjät ja haetaan kuivamaan jätetyt matot ajoissa pois. Siivotaan omat jäljet ja viedään omat roskat pois, hän sanoo.