Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sohwi avasi Keitaan Korpilahden Kärkistensalmeen

Kahvila- ja ravintolapalveluiden lisäksi luvassa on esimerkiksi keikkoja.

Kärkistensalmen sillan kupeeseen Korpilahdelle aukeasi kesäkuun alussa uusi keidas ihan kirjaimellisesti, kun Ravintola Sohwin ja Sowittaren nokkamiehet Juha Oksanen ja Mikko Ruth pystyttivät Keidas Sohwin tutulle pysähdyspaikalle.

Alueella on ollut vuosien varrella monenlaista toimintaa. Viime vuosina paikalla on palvellut Konstan kuppila anniskeluoikeuksin.

– Kuppilan omistaja lähestyi ja tarjosi, että ottaisinko koppia paikan pyörittämisestä. Soitin Mikolle, koska mielestäni tuollaisella paikalla täytyy olla myös ruokatarjoilu kunnossa. Mikko vastasi heti, että on ilman muuta mukana, Juha Oksanen kertoo.

Keidas Sohwi on anniskelu- ja ruokaravintola kahvilapalveluilla höystettynä.

– Lohikeittoa on tarjolla joka päivä. Sen lisäksi ruokaa voi tilata á la carte -listalta. Ja tietenkin myös jäätelöä on valikoimassa, Oksanen luettelee.

Sellainen laittaa vanhankin miehen nuortumaan.

Nähtävyydeksikin lueteltu Kärkistensalmi on suosittu kauttakulkupaikka autoilijoiden, pyöräilijöiden ja moottoripyöräilijöiden keskuudessa. Oksasen mukaan myös veneilijät on huomioitu ja laituripaikkoja lisätty.

Keidas ei ole vain yhden kesän ilmestys, vaan paikalla toistaiseksi. Suunnitelmia on jo nyt tuleville kesille.

– Laituriin pääsee isommallakin veneelle. Hilja Linen kanssa teemme jo nyt yhteistyötä. Ehkä joskus paikalle voisi päästä Jyväskylästä laivalla, Oksanen visioi.

Viikonloppuisin Kärkistensalmessa esiintyvät jo tänä vuonna bändit ja juhannuksena luvassa on suuret juhlat.

– Suunnitelmissa on ollut jopa festareiden järjestäminen alueella, mutta se voi jäädä ensi vuodelle, Oksanen pohtii.

Oksasella on parhaillaan monta rautaa tulessa. Yläkaupungilla sijaitsevan Sohwin ja Lutakossa toimivan Sohwittaren lisäksi Oksanen aikoi tuoda toisen konttiravintolan Jyväskylän Lutakon satamaan Mortonin naapuriin. Lisäksi Oksanen vastaa tällä kaudella pesäpalloseura Kirittärien VIP-tarjoiluista sekä anniskelukatsomosta yhdessä Mikko Ruthin kanssa.

Lupaprosessien hitaus on hankaloittanut uusien bisneksien aloittamista. Konttiravintolahaaveet siirtyivät rakennusluvan vuoksi, muuten jarrua ovat painaneet anniskeluluvat.

– Anniskeluoikeudet Keitaalle varmistuivat perjantaina kello 16.45. Oli lähdettävä heti seuraavana aamuna tukkuun, koska avajaisia pidettiin jo lauantaina, Oksanen kertoo.

– Vasta viime viikolla saapuivat myös anniskeluoikeudet Kirittärien VIP:iin.

Mistä kokeneella yrittäjällä riittää virtaa?

– Yritys teki viime vuonna 72 000 euroa tappiota koronan vuoksi. Sellainen laittaa vanhankin miehen nuortumaan. Rahoja ei saa takaisin kuin työtä tekemällä, hän toteaa.