Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänä juhannuksena Kokko syttyy Espanjassa lattareiden tahdissa

Vesa Kokko liikkuu säännöllisesti ja pitää viikonloput vapaana ettei pala loppuun.

Jyväskyläläinen asianajaja Vesa Kokko on tottunut viettämään juhannuksen aina mökillä. Ennen omaa mökkiä yötöntä yötä vietettiin usein läheisten mökillä.Tänä vuonna kaikki on toisin.

– Ostin vuonna 2020 liput lattarilaulaja Marc Anthonyn keikalle Espanjaan. Keikka on siirtynyt kahdella vuodella ja osuu nyt juhannuspäivälle. Liput olivat niin kalliit, että on pakko mennä. Ja toki mukaan tulee myös hyvä porukka vanhoilta tanssiajoilta.

– 17-vuotiasta poikaa ei haittaa, että mökki on vapaana juhannuksena, hän lisää.

Kokon mökki sijaitsee Hartolassa, noin tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä.

– Mökki ei ole työleiri, mutta aina siellä on jotain laittamista. Kaverilla on periaate, että mökillä voi juhannukseen asti tehdä hommia, mutta sen jälkeen tehdään vain pakolliset. Itselläni ei ole samanlaista periaatetta.

Kokko valmistui asianajajaksi vuonna 1991 ja on tehnyt alan töitä vuodesta 1993 lähtien. Hän on syntynyt Hämeenlinnassa ja asunut lapsuutensa Laukaassa. Lukion jälkeen lain opiskelu vei ensin Rovaniemelle ja sieltä Turkuun.

– Halusin vaihtaa Turkuun, koska tyttöystävä oli siellä. Kun vaihto onnistui, ei tyttöystävää enää ollut, hän muistelee.

Liput olivat niin kalliit, että on pakko mennä.

Kokko keskittyy Eversheds Asianajotoimisto Oy:llä pääasiassa liikejuridiikkaan, mutta asiakkaina on myös yksityishenkilöitä. Useimmiten tapaukset koskevat erimielisyyksiä asuntokaupoissa. Mutta tällä kertaa ei puhuta riidoista.

Mikä saa sinut syttymään?

– Musiikki. Ihan millainen vaan. Työpaikalla kuuntelen usein klassista musiikkia radiosta. En voi tehdä töitä, jos musiikki ei kuulu. Minulla on pieni kaiutin sitä varten, kun täytyy työskennellä muissa toimistoissa. Kuuntelen monenlaista musiikkia, mutta raskas musiikki on nyt vähän jäänyt taustalle. Juhannukseen kuuluu Olavi Virta ja Markku Aro. Se on suomalaista musiikkia, josta tulee mökkifiilis. Porukassa yleensä osataan odottaa, että kohta jompikumpi soi, jos olen paikalla.

Milloin hiillyit viimeksi?

– Vasta oikeudessa, kun avointen kysymysten sijaan esitettiin jatkuvasti johdattelevia kysymyksiä.

Oletko kova hiillostamaan?

– Olen. Mutta toivottavasti se jää työpaikalle. Kyllä perhekin taitaa tietää, että osaan hiillostaa.

Miten varmistat, ettet pala loppuun?

– Jokapäiväisellä liikunnalla ja sillä, että viikonloppuisin en tee töitä. Rullaluistelen, käyn kuntosalilla ja kesällä golfaan. Rullaluistelua olen harrastanut kohta 30 vuotta. Kierrän Rataraittia sauvojen kanssa, jotta en vie enempää tilaa kuin muut liikkujat.

Katsoko mielellään muita kokkoja?

– En oikeastaan.

Montako kokkoa olet tehnyt?

– Ehkä kymmenkunta. Lapsia on kolme.