Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pesäpallostadionin rakentaminen alkoi Hippoksella – Vaajakoskella peruskorjataan liikuntahalli

Hippoksen uuden pesäpallostadionin rakentaminen alkoi maanantaina urakka-alueen valmistelevilla maansiirtotöillä.

Rakentaminen on jaettu kahteen erilliseen urakkaan: maanrakennus- ja rakennusurakkaan. Maanrakennusurakka pitää sisällään pelikentän ja sen ympäristön työt. Rakennusurakkaan kuuluu katsomorakennus, joka käsittää katsomoiden lisäksi puku- ja pesuhuonetilojen, katsomon WC-tilojen sekä toimitsija- ja mediatilojen rakentamisen.

Hippoksen katukoripallokenttä siirretään nykyiseltä paikaltaan pesäpallostadionin alta Valorinteen kentälle. Siirto aloitetaan juhannuksen jälkeen. Kentän käyttökatkon arvioidaan kestävän 1–2 viikkoa.

Uuden pesäpallostadionin on arvioitu valmistuvan vuoden 2023 kesäkuun aikana. Uusi tekonurmimatto asennetaan paikoilleen keväällä, koska sen asennus vaatii oikeanlaiset keliolosuhteet. Lopullinen valmistumisaikataulu täsmentyy kevään 2023 aikana.

Liikuntaolosuhteita parannetaan myös Vaajakoskella, jossa alkoi kesäkuun alussa vuonna 1984 valmistuneen liikuntahallin peruskorjaus. Remontissa uusitaan muun muassa lattia ja katon tuuletus sekä parannetaan akustiikkaa ja äänieristystä. Pesu- ja pukutilat peruskorjataan kauttaaltaan ja liikuntahallin ensimmäisen kerrokseen rakennetaan uusi kahviokeittiö. Samalla parannetaan myös ulkokatsomon palveluita.

Peruskorjauksen aikana Vaajakosken liikuntahallissa ei ole vuoroja talvikaudella 2022–2023. Remontti valmistuu syksyllä 2023.