Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäyrämäen alppiruusut pian kukkeimmillaan – Kuokkalassa pääsee ihastelemaan atsaleoja

Mäyrämäen puiston kulkureitit pitkospuineen sopivat myös perheen pienimmille.

Jyväskylän Mäyrämäessä sijaitsevan alppiruusupuiston kukat ovat aukeamassa täyteen loistoonsa.

Puisto on suosittu ulkoilu- ja valokuvauskohde juuri alppiruusujen kukinnan aikaan. Kulkureitit pitkospuineen sopivat myös perheen pienimmille, mutta reitit eivät ole esteettömiä. Puistossa tulee käyttää vain sinne tehtyjä valmiita kulkureittejä.

Kukat kannattaa tallentaa muistoksi omaan kameraan. Kasveja ei saa vahingoittaa eikä poimia kotiin viemisiksi.

Puistoon pääsee kätevästi polkupyörällä tai paikallisliikenne Linkin linjoilla 12 ja 27. Puistokävijöille varattua omaa pysäköintitilaa ei alueella ole.

Jyväskylään alppiruusupuisto perustettiin vuonna 1986 osaksi Suomen ilmastoon sopivien alppiruusujen jalostusohjelmaa. Mäyrämäen puisto onkin Suomen ensimmäisiä alppiruusupuistoja.

Mäyrämäen alppiruusupuiston sijainti kartalla: https://kartta.jkl.fi/IMS/fi?layers=Opaskartta&cp=6903057,482868&z=1&title=Alppiruusupuisto&language=fin.

Kuokkalassa pääsee ihailemaan atsaleoja. Kuokkalantien ja Hämeenpohjantien risteyksessä kaupungin vanhalla taimistoalueella sijaitsee yksi Helsingin yliopiston testialueista, joilla testataan kotimaassa jalostettuja atsaleoja. Atsaleoista havainnoidaan niiden talvenkestävyyttä, toipumista, kukintaa, ruskaa ja terveyttä. Kokeen onnistumiseksi istutusalueelle ei saa mennä, eikä kasveja saa vahingoittaa.

Kasveja pääsee ihailemaan Linkin linjoilla 4, 15 ja 19.